Türk Büro-Sen Elbistan Temsilciliği tarafından Elbistan’daki hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Temiz bir nefes temiz bir hava için zoraki maske” kampanyası kapsamında vatandaşlara maske dağıtıldı.

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme kampanyasında, Türk Büro-Sen Elbistan Temsilciliği tarafından vatandaşlara maske dağıtılarak, hava kirliliğine dikkat çekildi.

Elbistan’da yaşanan hava kirliliğine dağıttıkları maske ile dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten sendika temsilcisi Fatih Özcan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Öncelikle kampanyamızda siyasi amaç güdülmemekte olup, bu yöne çekmeye çalışanlara itibar etmeyeceğiz. Bireysel olarak başlatılan bu kampanya tamamen hava kirliliğine dikkat çekmek için düzenlenmiştir. Sivil toplum kuruluşları, sendika temsilci ve üyeleri ile diğer katılımcı arkadaşlarıma gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teknik verileri ortadadır. Elbistan’da hava kirliliği insan yaşamını olumsuz etkiler seviyeleri aşmış ve 12. sırada yer almaktadır. Bunu öğrenmek için Çevre Bakanlığı’nın veriler elde etmesi onu bize açıklamasına gerek yok. Görüldüğü gibi şu an nefes almakta zorlanıyoruz. Artık akşamdan sonra insanların sokağa çıkması mümkün değil. Gerçekten insan sağlığını büyük ölçüde olumsuz yönde etkilemektedir. Kanser vakalarının ilçemizdeki sayısı ülkemizde ilklerde yer almaktadır. Bu hastalığın yegane kaynağı kirli hava, kül ve kömür atıklarının solunmasından kaynaklanmaktadır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız sık sık hastalanmakta, eğitimden geri kalmaktadırlar. Milli servet olarak sağlığa yapılan harcamanın büyüklüğünü bilmem hatırlatmaya gerek var mı? Şu anda çözümü biz yetkisizler olarak maske takmakta bulduk ama bu oldukça pasif ve yetersiz bir çözüm. Gerçek çözüm soba ve kalorifer denetimi ile doğalgaz getirilmesindedir. Kahta gibi bir ilçede dahi iki yıldır doğalgaz mevcut durumdadır. Bunu gözardı etmemek lazım. Yani Elbistan’ımızda halen doğalgaz yok ve herhangi bir çalışma da bulunmamaktadır. Yetkilileri bu yönüyle görev ve sorumluluğa davet ediyoruz. Umarız maske ile kirli havanın olumsuzluklarından korunur, umarım yetkilileri bir nebze olsun bu konuya kanalize edebiliriz. Katılımcı arkadaşlarıma Türk Büro-Sen adına şükranlarımı sunuyor, hava kirliliğine bir nebze dikkat çekmeyi umuyoruz.”