İstanbul’un en yüksek noktası Aydos Tepesi’ne komşu olan Aydos Country, Sancaktepe’yi İstanbul’un kişi başına en fazla yeşil alan düşen bölgesi haline getiriyor.

Anadolu Yakası’nın en doğal yaşam projesi olma iddiasındaki Aydos Country’nin tanıtım programı gerçekleşti. Sinpaş GYO tarafından Sancaktepe’de Aydos Ormanı’nın yanında inşa edilen ve insanları şehrin gürültüsünden uzaklaştırmayı hedefleyen Aydos Country’nin lansmanı Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer ve Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Özkan Öztürk’ün yanısıra çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer yaptığı açılış konuşmasında projeyle ilgili bilgi verdi. Sancaktepe’nin konut sektörü açısından son yıllarda ilgi gören bir bölge haline geldiğini belirten Gacemer, “Sancaktepe, İstanbul’un konut sektörü açısından en parlak bölgelerinden biri. Özellikle Çekmeköy-Sancaktepe arasındaki hat son yıllarda yüksek değer kazanıyor. İstanbul’un merkezine 10 dakika uzaklıktaki Aydos Country’den 2 ayrı metro hattı ile hızlı raylı sistem ulaşımı sağlanıyor. Ayrıca 3. köprüye de Sultanbeyli gişelerinden otoyol bağlantısı olacak. Sabiha Gökçen Havalimanı’na sadece 12 dakika mesafede olan proje, İstanbul Finans Merkezi’ne ve bölgede yeni açılacak, 4 bin 300 yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük hastanelerinden biri olacak Avrupa Hastanesi’ne yakınlığıyla da öne çıkıyor. Aydos Country’de binaların üst katlarında yer alan hobi bahçeleri de toprakla uğraşarak dinlenmek ve kendi domatesini ve biberini yetiştirmek isteyenlere de bu imkanı sağlayacak” diye konuştu.

AİDATLAR MAKUL SEVİYEDE

İki etaptan oluşan ve ilk etaptan 250 dairenin satışının tamamlandığı projede ‘benim evim’ hissiyatını oluşturmak istediklerinin altını çizen Seba Gacemer, “Konsept evler olarak köşklerin yer aldığı projede, müşterilerimiz ev seçerken keyif aldı. 50 dönümlük arazinin sadece yüzde 30’una yerleştik. Geri kalanı ise yeşil alan olacak. Ayrıca projenin aidatlarını da makul seviyede tutmayı amaçlıyoruz” dedi.

MAYIS 2017’DE TESLİM EDİLECEK

Mayıs 2017 tarihinde teslim edilecek projenin detayları hakkında bilgi veren Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Özkan Öztürk ise “50 dönümlük arazi üzerinde 1+1’den 4+1’e kadar ve 68 metrekareden 209 metrekareye kadar her biri geniş balkonlara sahip 914 daire yer alıyor. Doğanın kalbinde geliştirilen proje, koru yolu, göl, patikalar, balıklı göl, renk bahçesi ve su değirmeni gibi doğal unsurlarla hazırlandı. Aydos Country’nin bina cephelerinde kullanılan taş görünümlü doku ve doğadan rengini alan pastel tonlar sıcaklığı mimariyle buluşturdu. Mimaride taş, manolya, kiremit ve koyu yeşil yaprak renkleri gibi tonlar kullanılırken Aydos’un bol oksijenli havasından daha fazla yararlanmak için bütün daire tiplerinde geniş balkonlara da yer verildi. Cam kapamalarıyla istenirse kış bahçelerine dönüşebilen bu balkonlarla lavanta, kekik, adaçayı ve biberiye kokuları evlerden içeri süzülecek. Sedir, Mimoza, Ihlamur, Ceviz, Meşe ve Manolya gibi her biri farklı bir ağaçlardan esinle geliştirilen projede evler de isimlerini ağaçlardan alıyor. Aydos Country’de, farklı yaşlara uygun temalı oyun alanlarının yanı sıra ağaç evler, uçurtma alanı ve su eğlence parkı da çocukları bekliyor” ifadelerini kullandı.