Eskişehir’de, “Su bulan adam” olarak tanınan 52 yaşındaki Hüseyin Yıldırım, mühendislerin ve çubukla arayanların ulaşamadığı suyu, herhangi bir alet kullanmadan sadece ’Kalp Atışı’ ile bulabileceğini iddia ediyor.

Hiçbir teknik alet kullanmadan, yalnızca kalp atışları ile yeraltındaki suyu bulduğunu iddia eden Hüseyin Yıldırım, bulduğu suyun derinliğini ise kolundaki metal saatle ölçtüğünü belirtti. Herhangi bir yerde yürürken kalp atışlarının anormal bir şekilde hızlandığını ifade eden Yıldırım, doktora gittiğinde kalp ritminde herhangi bir sıkıntı olmadığını öğrenince, bu özelliğinin Allah’ın bir hikmeti olduğunu anladığını ifade etti. Yıldırım, yaklaşık 10 yıl önce farkına vardığı bu özelliği sayesinde gösterdiği yerde su çıkma ihtimalinin kesin olduğunu iddia etti. Suyun derinliği ve debisini ölçerken özel bir çarpım tablosu olduğunu belirten Yıldırım bunu kimseyle paylaşmadığını ifade ederek, “İnsanlar bakıyor neye göre ölçüyor diye merak ediyor. O benimle Allah’ın arasında olan bir şey. Ben onun derinliğini metresini ölçüyorum ve dediğim şekilde su çıkıyor” dedi.

“MÜHENDİSLERİN BULAMADIĞI SUYU BULURUM”

Su bulma özelliğinin Allah vergisi bir özellik olduğunu vurgulayan Hüseyin Yıldırım, mühendislerin ve çubukçu diye tabir edilen kişilerin bulamadıkları suyu kendisinin bulabileceğini iddia etti. Su bulma tekniğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Kalp atışlarımla suyu sayıyorum, kolumdaki herhangi bir metal saat ile de onun derinliğini ve debisini ölçüyorum. Saniyede kaç litre olduğunu, köy tabirince kalınlığını ve kaç tabanca çalıştıracağını söylüyorum. Eğer bir ırmakta geçiyorsa o ırmağın ne kadar olduğunu da söylüyorum. İnsanlara fayda sağlamaya çalışıyorum mümkün mertebe. Benimki Allah vergisi bir özellik. Vatandaşlar açılmış kuyulara beni götürsün, mühendisleri götürsün, çubukçuları götürsün, mühendislerle çubukçuların bulamadıklarını ben bulurum Allah’ın izniyle. Çünkü benim bu özelliğim Allah vergisi.”

“600 KİŞİYİ REFERANS GÖSTERİRİM”

Bugüne kadar çiftçiler başta olmak üzere özel firma yetkilileri ve belediyeler dahil yaklaşık 600 kişinin suyunu bulduğunu iddia eden Hüseyin Yıldırım, su bulma özelliğinin kanıtı olarak bu kişi ve kurumları referans gösterdi.

DEDİĞİ KADAR SU ÇIKTI

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Kazım Özkan ise Hüseyin Yıldırım’la bir yerel gazetenin ilan sayfasından tanıştığını ve kendisine güvenerek tarlasında kuyu açtırdığını belirtti. Kazım Özkan, Hüseyin Yıldırım’ın gösterdiği yere mühendisleri de getirdiğini ve kendisine söylenenleri karşılaştırdığında Yıldırım’ın söylediği su derinliği ve miktarının mühendislerden daha doğru olduğunu ifade ederek, “Gazetede ilan olarken gördüm çağırdım konuştuk. Suyu gösterdiği yere mühendisleri de getirdim, o da aynısını söyledi. Mühendisler yüzde 70 derken Hüseyin bana yüzde 100 dedi. Dediğimiz kadar da su çıktı burada. Aslında mühendisleri de getirmek istemedim, ama resmi işlerin yürümesi için gerekliydi. Yine de işi garantiye bağladım” şeklinde konuştu.