Karaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilimizde olası bir kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm ekipmanlarıyla 24 saat görevinin başında olacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kış mevsimi dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek adına gereken önlemleri aldıklarını ifade ederek belediyenin kışa hazır olduğunu belirtti. Başkan Çalışkan: “Kış mevsimi öncesi Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde acil müdahale ekibi oluşturduk. Toplam 5 adet greyder, 3 adet kar küreme aparatlı kamyon, 2 adet kar küreme aparatlı kazıcı ve yükleyici ile kışa hazır durumdayız.” dedi

Karla mücadelede kullanılmak üzere 1 adet yeni kar küreme ve tuzlama aracı satın alındığını söyleyen Başkan Çalışkan  “Yeni aldığımız araç sayesinde hem kar küreme hemde tuzlama işlemini aynı anda gerçekleştirebileceğiz. Diğer yandan Buzlanma olaylarında kullanılmak üzere 550 ton kar ve buz önleyici solisyon ile 160 ton tuz ve curuf karışımı stoğu yapıldı. Yağışların ardından oluşabilecek su birikintilerini ve taşkınlarını önlemek amacıyla ekiplerimiz tarafından rögar bakımları gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın huzuru için şehrin dört bir yanında ve özellikle ulaşımın yoğun olduğu caddelerde aksaklıkların yaşanmaması adına gerekli koordinasyon sağlanacak” dedi.

Belediye Vatandaşları Uyardı

Karaman Belediyesi, soğukların başlamasıyla birlikte araç sürücülerini ve oluşabilecek soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızı uyardı. Belediyeden yapılan uyarıda; periyodik olarak baca temizliğinin yapılması ve gaz kullanımında havalandırma menfezinin açık olmasına dikkat edilerek kombi ve sobadan çıkan gazların neden olduğu ölümlerin önüne geçilebileceği belirtildi. Vatandaşların yoğun kar yağışlarında daha çok toplu taşıma araçlarını kullanması gerektiği ifade edilen açıklamada, sürücülerin de araç bakımlarını yaparak kış lastiği ve zincirsiz yola çıkmamaları gerektiği vurgulandı.