Konyaaltı Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Sokak Hayvanları Rehabilite Merkezi’ni yerinde inceledi. Başkan Böcek, 220 köpeğin dünyaya gözlerini açtığını ve 2014 yılı içerisinde bin 800 hayvanı ağırladıklarını söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Çakırlar mevkinde hizmete giren 14 dönümlük Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilite Merkezi’ni inceledi. Burada yapılan çalışmaları ve tedavi edilen hayvanları da inceleyen Başkan Böcek, ilçe belediyeleri içinde böyle bir uygulamanın sadece kendilerinin hayata geçirdiğini söyledi.

Veteriner İşler Müdürü Veteriner Hekim Mutlu Karacaoğlu’ndan yapılan çalışmalar hakkında da bilgi alan Böcek, sokak hayvanlarının burada rehabilite edilmesi ve özellikle çocukların buraya getirilerek hem hayvan sevgisi kazandıklarını hem de hayvanların eğitimine destek olduklarını kaydetti.

BİR YILDA 1800 KEDİ VE KÖPEK REHABİLİTE EDİLDİ

Kimsesiz sokak hayvanlarını barınakta rehabilite, kısırlaştırma ve muayenelerini yaptıklarını da kaydeden Başkan Böcek, "14 bin metrekare alanda sokak hayvanlarıyla ilgili muayeneler, kısırlaştırma ve loğusa kulübeleri gibi hizmetlerimiz var. Sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşamaları için çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımızın köpeklerle buluşacağı parkımız var. Hangi okul ya da kreş talep ederse öğrencileri okullarından alarak buraya getiriyoruz" dedi.

220 köpeğin burada dünyaya geldiğini de ifade eden Başkan Böcek, "220 köpeğimiz burada gözlerini dünyaya açtı. Vatandaşlarımız buraya gelerek burada sahiplenme yapabiliyor. Kaza geçiren ve yaralanan hayvanları da burada rehabilite ediyoruz, tedavi ediyoruz. Bu yıl içinde bin 100 köpeği kısırlaştırdık, 740 köpek burada sahiplendirildi. Kedi ve köpek yaklaşık olarak bin 800 hayvanımızı burada ağırladık. Yapılan tedaviler Konyaaltı Belediyesi tarafından karşılandı" ifadelerini kullandı.