Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale Belediye Meclis üyeleri, Karataş Mahallesi’nde bulunan tarihi çınarın koruma altına alınmasını istedi.

Merkeze başlı Karataş Mahallesi’nde bulunan mesirelik alanında incelemelerde bulunan MHP Pamukkale Meclis üyeleri mesirelikteki tarihi çınar ağacının koruma altına alınması gerektiğini söylediler. MHP Pamukkale Meclis Üyesi Mahmut Çatlık, sözkonusu çınarın koruma altına alınması için Belediye Meclis toplantısında önerge verdiğini belirterek, "Tarihi çınar koruma altına alınmalı. Bu alanda çevre düzenlemesiyle birlikte peyzaj çalışması yapılmalı. Yaptığımız araştırmalarda bu çınar ağacının Türk tarihinde önemli bir yerinin olduğunu tespit ettik. Bu değerlerimize sahip çıkmamız lazım" dedi.

AĞACIN HİKAYESİ

Tarihi ağacın hikayesini de anlatan Çatlık, şunları kaydetti:

"Karataş mevkinde yaşayan bir anne iki oğlunu Çanakkale savaşına gönderiyor. Aradan yıllar geçiyor, ancak çocuklarından haber alamıyor. Onları çok özleyen anne devamlı çocuklarının yaslanarak saçlarını koyduğu çınar ağacına gidiyor. ‘O ağaca gideyim de onu seveyim, çocuklarımın saçlarını hissedeyim’ diyor ve gidiyor. Ağacın yanına geldiğinde bir de ne görsün, çocuklarından biri ağacın altında onu bekliyor, sarılıyorlar hasret gideriyorlar. Oğlu diyor ki: ‘Anne bizi bekleme, biz kardeşimle beraber şehit olduk’ diyor ve kayboluyor. Bu olaydan sonra Kurtuluş Savaşı’na giden Karataşlı gençler saçlarından keserek bir kesenin içerisinde ağacın kovuklarına koyuyorlar."