Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Aydın Nazilli’de inşa edilecek Nazilli ve Çevresi Yerleşim Yerleri İçme Suyu İsale Hattı projesinin sözleşmesi imzalandı. Proje tamamlandığında Nazilli ilçesi ve çevre yerleşim yerlerinin 2050 yılına kadar oluşacak içme suyu ihtiyacı garanti altına alınacak.

İhalesi 19 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen içme suyu isale hattı projesini mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:

“Her fırsatta mutlaka ziyaret ettiğim Aydın, benim için gerçekten müstesna bir şehir. Çok muazzam yatırımlar yaptığımız Aydın’da şimdide Nazilli’ye yeni bir içme suyu isale hattı inşa edeceğiz. Yaklaşık 45 milyon TL’ye mal etmeyi planladığımız proje kapsamında 46 bin 500 metre çelik ve 48 bin 500 metre düktil boru ile isale hattı, 3 adet terfi merkezi, 9 adet betonarme içme suyu deposu, otomasyon, elektrik, mekanik ve isale hattına ilişkin sanat yapıları imalatını gerçekleştireceğiz. Aydınımıza şimdiden hayırlı, uğurlu olsun”