Balıkesir’in Edremit ilçesinde zeytin fidanı üreticiliği yapan bir firma inşaatlar için ve çeşitli nedenlerden dolayı kesilmekte olan zeytinleri özel yöntemler ile yerlerinden alarak özel saksılarda satışa sunuyor. Firma ortalama yaşları 300 olan zeytin ağaçlarını yeni yerlerine kavuşturarak yaşamalarını sağlayacak.

Ülkemizin birçok yerinde zeytin ağaçları yapılacak inşaatlar nedeniyle kesilirken, Edremit’te Furkan ve Kayra Fidancılık bu ağaçları alarak yeni evlerine kavuşturuyor. Firma son olarak ortalama 300 yaşındaki 5 zeytin ağacını şantiye sahasından özel yöntemler ile sökerek kendi fidanlık alanlarına taşıdı. Bu taşıma çalışması ile odun olmaktan kurtarılan 300 yaşındaki asıklık zeytinler yeni yerlerine ve sahiplerine kavuşacakları günü bekliyor.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren fidanlık ortaklarından Mehmet Karakurum, “Bu zeytin ağaçları, arsa için bölgemizde, arsa elde edebilmek için sökülen ağaçlardır. Bizde bunları tekrar doğaya kazandırmak için bir takım işlemlerden geçirip tekrar bu ağaçları canlandırıyoruz. Bu ağaçları tekrar doğaya kazandırıyoruz. Bu ağaçlar daha sonraki aşamada büyük saksılara dikilerek bunlar peyzaj amaçla veya ekiliş amaçlı büyük işletmelere, büyük otellere veriliyor” dedi.