Kastamonu’nun Daday ilçesinde sokak hayvanları için hazırlanan “Merhamet Yuvası” projesi hayata geçirildi.

Daday Kaymakamlığı koordinesinde Daday İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Orman Bölge Müdürlüğü ile Daday Belediyesi’nin katkılarıyla Prof. Dr. Fahri Ecevit Yatılı Bölge Okulu tarafından sokak hayvanları için hazırlanan proje tamamlandı. Daday’da sokak hayvanlarının kış şartlarında etkilenmemesi için yapılan ve ismini Prof. Dr. Fahri Ecevit Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin koyduğu “Merhamet Yuvası” adlı proje tamamlanarak hayata geçti. İlk etapta 9 adet yapılan köpek kulübeleri, Daday Belediyesi Veteriner Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde ilçenin çeşitli yerlerine konuldu.

Projede büyük emek ve katkıları olan Prof. Dr. Fahri Ecevit YBO Müdür Yardımcısı Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Çelikçi ile Okul Müdürü Abdul Kadir Tuzcu ve öğrencilere teşekkür eden Kaymakam Özdemir, proje kapsamında yapılan kulübelerin ilçenin 9 farklı noktasına yerleştirildiğini kaydetti. Proje hakkında bilgi veren Daday Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, “Öğrencilerin hayvan sevgilerini arttırmak ve bilinçli bir nesil yetiştirmek adına ilçede güzel bir projeye imza atıldı. Bundan sonraki aşamada tüm vatandaşlara düşen görev, bu kulübelere ve sokak hayvanlarına sahip çıkmak olacaktır” dedi.

Projede ayrıca kulübelerin çizim ve boyama işlerinde emeği olan Müdür Yardımcısı Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Çelikçi ise, projede bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ve kulübeleri boyarken kendisinin ve öğrencilerin eğlenerek bunu yaptığını belirtti. Çelikçi, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğretmen arkadaşlarına, öğrencilere ve herkese teşekkür etti. Kulübelerin dağıtım töreninde ise Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir, öğretmenler, Daday İlçe Özel İdare Müdürü Bahattin Tiftik hazır bulundu.