Keçiören Belediyesi, sosyal paylaşım mağazası aracılığıyla binlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Günlük temel ihtiyaçlarının tamamını veya büyük bir kısmını karşılayacak yeterli gelire sahip olmayan ihtiyaç sahipleri göz önünde bulundurularak oluşturulan Sosyal Paylaşım Mağazası, dar gelirli vatandaşların kara gün dostu oluyor. Mağazada elbiseden ayakkabıya, çantadan paltoya, gömlekten kravata, 7’den 70’e her yaşa yönelik muhtelif birinci el giyim eşyaları yer alıyor. Tezgahların pırıl pırıl düzenlendiği ferah ve temiz bir mağaza ortamında, gezip beğenerek ve seçerek alışveriş yapabilme imkanının tanındığı mağazada, ihtiyaç sahibi insanları rahatlatan, güçlü hissettiren ve güven veren bir atmosfer oluşturulmasına özen gösteriliyor.

İHTİYAÇ TESPİTİ YAPILIYOR

Sosyal Paylaşım Mağazası için müracaat eden vatandaşların evlerine giden Keçiören Belediyesi ekipleri, böylece vatandaşların ne tür ihtiyaçları olduğunu yerinde tespit ediyor. Ardından müracaat sahipleri giysi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sosyal paylaşım mağazasına yönlendiriliyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı gereği kurdukları sosyal paylaşım mağazasının büyük ilgi gördüğünü belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sosyal yardım hizmetlerine önem verdiklerini vurgulayarak “Amacımız yoksullukla mücadele sürecinde etkin bir rol almak, rehberlik ve öncülük yapmak, ihtiyaç sahiplerine belediyenin dost elini uzatmaktır. Sosyal paylaşım mağazamız, ihtiyaç sahibi birçok Keçiörenliye destek olmaya devam edecektir” dedi.