Trabzon’un Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi’ndeki heyelan olaylarının önüne geçmek için I. etap fore kazık çalışmalarını tamamlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bölgede II. etap çalışmalarına başladı.

İlçenin Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgede uzun yıllar önce yaşanan heyelan olaylarının son dönemde tekrar edilmesi üzerine bölge tahliye edilmişti. Heyelandan zarar gören evleri yıkan Büyükşehir Belediyesi heyelan olaylarını önlemek için harekete geçerken, hazırlanan proje çerçevesinde I. etap fore kazık çalışmaları tamamlandı. I. etapta 23 metre boyunda, 120 cm çapında, 130 adet fore kazık bölgeye çakıldı. Bu çalışma yaklaşık olarak 2,5 milyon TL maliyetle gerçekleştirildi. Şimdi de bölgede II. etap fore kazık çalışmalarına başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sürmene’nin Soğuksu mahallesindeki heyelan olaylarının önüne geçmek için seferber olduklarını söyledi. Bölgedeki heyelanın hastane ve diğer sağlam yapıları da tehdit ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Heyelan olaylarının sık sık yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Bölgedeki I. etap çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından II. etap çalışmalarımıza başladık” dedi.