İzmir’de, tarım işleriyle uğraşan Mehmet Çakmak’ın tarlası şiddetli yağış nedeniyle ortadan ikiye ayrıldı. Tarlayı 20 gün önce Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yol nedeniyle ikiye böldüğünü söyleyen Çakmak, şimdi de doğa olayının tarlasını ikiye böldüğünü belirtti.

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesi Badembeli mevkisinde tarım işleri ile uğraşan Mehmet Çakmak’ın tarlası, 20 gün önce Devlet Su İşleri tarafından yol çalışması nedeniyle ikiye bölünmüştü. Çakmak’ın tarlası şimdi de şiddetli yağış nedeniyle ortadan ikiye bölündü. Yaklaşık iki metre derinliğinde 100 metre uzunluğundaki yarığın, tarlanın alt bölümüne doğru devam ettiğini belirten Çakmak, yetkililerden yardım istedi. Geçimini çiftçilikle sağlayan bir çocuk babası Mehmet Çakmak, 9 dönümlük arazisini önce devletin sonra doğanın böldüğünü belirterek bu göçüğün neden olduğunun araştırılması için yetkililerden yardım beklediğini kaydetti. Mehmet Çakmak’ın alt komşusu Şahin Özdere de göçüğün kendi tarlasında devam ettiğini, ineklerinin ayaklarının kırılmaktan son anda kurtardığını söyledi.

“EKİNLER ZARARA UĞRADI”

Çakmak, “Yaz döneminde tarlamda silajlık mısır vardı mısırı hasat ettikten sonra kış için buğday ektim. Daha önce böyle bir olay ne tarlamda ne de civarda yaşamadık" dedi. Tarlasının 20 gün önce toplulaştırma nedeni ile DSİ tarafından yol geçirilerek ikiye bölündüğünü anlatan Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün de sağ tarafta kalan arazimde olan bu göçük ile tarlam bir kez daha bölündü. Tarlam baştan sona kadar bazı noktalarında 2 metre bazı noktalarında daha derin bir şekilde eni de 2 metreye kadar uzanan bir bölük içerisinde. Benim alt komşum olan Şahin Özdere’nin yerinde de bu göçük devam ediyor. Tarlada çalıştığımız bir zamanda olsaydı hayatımıza tehlikeye sokacak kadar tehlikeli bir göçük yaşanırdı. Burayı görenlerin bazıları ‘bölgenin altından su geçiyor’ diyor. Bazıları da ‘depremden dolayı oluyor’ diyor. Neden olduğunu kimse tam anlamıyla bilemiyor. Jeoloji mühendislerinin bu bölgede inceleme yapmasını talep ediyorum. Ayrıca, ektiğim ekinlerim zarara uğradı tarlam iki kez bölündü bende devletten destek istiyorum.”

“HAMİLE İNEKLERİMİN AYAKLARI KIRILIYORDU”

Tarla sahibi Şahin Özdere de, sınır komşusu olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Benim tarlamda Mehmet Çakmak’ın tarlasındaki kadar büyük bir göçük yok. Ancak, onun oradaki göçük hattı benim tarlamda da damar şeklinde devam ediyor. Ben bu tarlaya kış aylarından dolayı hayvanlarımı elektrikli çit aracılığı ile salıyorum. Dün sabah da hayvanları saldım. İneklerin derin çukurlar içine girdiğini görünce hemen müdahale ettim ve hayvanlarımı bu bölgeden uzaklaştırdım. Göçük yüzünden hamile ineklerimin ayakları kırılıyordu. Bende bu göçüğün neden oluştuğunu araştırılmasını istiyorum. Bugün böyle olduysa yarın daha tehlikeli bir durumun olup olmayacağını uzmanlar tespit edebilir ve bizde ona göre önlemimizi imkanlarımız doğrultusunda alırız.”