Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel’i ziyaret eden TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, TEMA Gönüllüleri ve Din Görevlileri’nin birlikte doğal varlıkların korunması için bilinçli bir kamuoyu oluşturmasına hizmet edeceklerine inandıklarını söyledi.

Başkan Yardımcısı Sare Ekici ile birlikte Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel’i makamında ziyaret eden TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, burada yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı ve TEMA Vakfı arasında yapılan protokolle daha önce de uygulanan erozyonla mücadele ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yeni bir adım daha atılmış olacağını kaydetti.

Erozyonla mücadelenin bütün ulusa yayılarak hep birlikte çözüleceğinin altını çizen TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, “Topraklarımıza sahip çıkmak, erozyonu önlemek için herkese ihtiyacımız var. Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız işbirliği, erozyonla mücadele, doğal varlıklarımızın korunması ve ağaçlandırma konusundaki çalışmalarımızın tabana yayılmasına, halkımızın doğanın tahribine yönelik tehlikelerden haberdar edilerek mücadeleye katılmasına katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel de, “Kuran-ı Kerim yeryüzü ve gökyüzünde canlı cansız bütün varlıkların belli bir ölçü ve dengeye göre yaratıldığını beyan ederek, insanın tabiattan faydalanma esnasında bu ölçü ve dengeyi bozmaması gerektiğine dikkat çekmektedir. Çevreyi korumak dini görevlerimizden biridir” ifadelerini kullandı.