Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, aldığı tedbirler ile bundan sonraki yıllarda Yalova’da yaşanması muhtemel içme suyu sıkıntılarının önüne geçti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile hayata geçirilen projeler sayesinde Yalova’ya içme suyu sağlayan Gökçe Barajı’nda ki su seviyesi yüzde 4’ten yüzde 35 seviyesine yükseldi.

2013 yılının kurak bir yıl olması ve kuraklığın 2014 yılında da devam etmesi sonucunda tarihinin en kurak yıllarından birini geçiren Yalova’ya içme suyu temin eden Gökçe Barajı yapımından beri doluluk oranı olarak en düşük seviyesine ulaşarak yüzde 4’e kadar düşmüştü.

Kurak geçmesi tahmin edilen yaz aylarının öngörüsü ve Bakan Eroğlu’nun talimatları ile hemen işe başlayan DSİ Genel Müdürlüğü “Gökçe Barajı Kurtköy Derivasyonu”nu 22 Nisan 2014 tarihinde ihale etti ve 14 Mayıs 2014 tarihinde işe başladı. 120 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan derivasyondan baraja su, 06 Eylül 2014’te aktarılarak büyük bir başarıya imza atıldı. Tamamlanan bu derivasyon ile Safran deresinden yılda 13 milyon metreküp su, 7 bin 483 metre uzunluğundaki boru ile Gökçe Barajına aktarılıyor.

AÇILAN 15 KUYUDAN YILDA 7,7 MİLYON METREKÜP SU YALOVALILARIN HİZMETİNE SUNULDU

Diğer yandan yaşanan kuraklığa çözüm için hayata geçirilen Yalova Çok Acil İçme suyu Projesi kapsamında 15 adet derin su kuyusu açıldı ve pompa ile elektrik aksamı montajları tamamlanarak 18 Eylül 2014 tarihinde işletmeye alındı. Yalova Belediyesi’ne devredilen 15 adet kuyudan yılda 7,7 milyon metreküp su Yalovalıların hizmetine sunuldu.

BUNDAN SONRA BÖYLE BİR SU PROBLEMİ YAŞANMAMASI İÇİN BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun üzerinde hassasiyetle durduğu ve acil olarak çözülmesi için talimatlandırdığı Yalova’da ki su sıkıntısı alınan tedbirlerle aşıldı. Yapılan çalışmalarla Gökçe Barajı’nın doluluk oranı yüzde 4’ten yüzde 35’e yükseldi ve bundan sonra su problemi yaşanmaması için kalıcı yapılar tamamlanarak hizmete alındı.