Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması” başvuruları 30 Ocak 2015 tarihine kadar uzatıldı.

Yeşilçam yıldızlarının yer aldığı tanıtım filmi www.yesilekrankisafilm.com adresinde yayınlandı. Tanıtım filmi için kamera karşısına geçen Yeşilçam yıldızları, çevre duyarlılığına dikkat çekerek, çevre için önemli mesajlar verdi. Bakanlık ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın üniversiteli gençler arasında çevre farkındalığını arttırması ve genç yeteneklerin sinema sektörüne katılımını sağlaması için başlattığı yarışmanın tanıtım filmi de yayınlandı. Çevre için kamera karşısına geçen Yeşilçam yıldızları çevreci mesajlar verdi.

Jüri heyetinde Türkan Şoray, Ediz Hun, Hülya Koçyiğit, Cihan Ünal, Hakkı Ergök ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün yer aldığı “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması” başvuruları devam ediyor. Yarışmaya şu ana kadar toplam 65 üniversiteden 115 öğrenci grubu katıldı.

Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Değerli sanatçılarımıza hem çevre duyarlılıkları hem de yarışmaya verdikleri destek için çok teşekkür ederim. Gençlerimizin bu anlamlı yarışmaya katılımını bekliyoruz” dedi.

Başvuruların www.yesilekrankisafilm.com adresinden yapıldığı yarışmanın son başvuru tarihi ise uzatıldı. 30 Ocak 2015 tarihine kadar başvuruların devam edeceği yarışmanın ödül töreni, 15 Mart 2015 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Yarışmada birinci 30 bin TL, ikinci 20 bin TL, üçüncü olanlar ise 10 bin TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca 8 katılımcıya mansiyon ödülü verilerek, toplamda 100 bin TL ödül dağıtılacak.

Türkan Şoray, Ediz Hun, Hülya Koçyiğit, Cihan Ünal, Hakkı Ergök’ün yer aldığı filmi www.yesilekrankisafilm.com adresinden izlemek ve indirebilmek mümkün.