‘Yeşil Yıldırım’ hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, 2014 yılında 4 bin fidan dikti.

Yıldırım’ın daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir olması için hizmetlerine hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, 2014 yılında örnek çalışmalara imza attı. Son 1 yıl içerisinde yaklaşık 4 bin fidan ve 200 bin çiçek ekimi gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, toplam alanı 7 bin 500 metrekare olan yeşil alanı Yıldırım’a kazandırdı. Aynı zamanda 3 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan 3 adet parkı da Yıldırımlıların hizmetine kazandıran Yıldırım Belediyesi, 20 okul ve 9 hastanenin bahçe peyzaj düzenlemesini gerçekleştirdi. Yaptıkları hizmetler ile Yıldırımlıların sosyal alanda yaşam kalitesini yükselttiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeşil Yıldırım’ı yeniden ayağa kaldırmak için çevreye duyarlı çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yıldırımlıların rahat nefes aldığı, çocukların oyun oynayabildiği park ve bahçelere her zamankinden daha fazla önem verdiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın sürdürülebilir çevre eylemi projesi kapsamında yaptığımız çalışmalar ‘ideal şehir’ anlayışıyla hizmete geçiriliyor. Bu sebeple son bir yıl içerisinde mahallelerin estetiğini ön plana çıkaran parklarımıza 49 adet spor aleti, 34 adet oyun aleti konuldu. Ayrıca 98 adet bank, 39 adet masa ve 12 tane de pergole ihtiyaç görülen yerlere yerleştirilmiştir” diye konuştu.

Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde çevrenin oldukça önemli olduğunu da ifade eden Başkan Edebali, “Yıldırımlı hemşehrilerimizle güç birliği içerisinde yeşil ve yaşanabilir Yıldırım’ı tekrar inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.