Çorum’un Sungurlu ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu Ve İş Eğitim Merkezi tarafından bir program düzenlendi.

Özel İdare Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Emniyet Müdürü Orhan Durmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Aydın Bilici, "Orta ve ağır düzeyde zihin engelli bireylere yönelik olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılan okulumuzda, 13 Kasım 2012 tarihinde öğrencilerimiz aramıza katıldığında her şeyin temeli eğitimle başlar felsefesi ile yola çıktık. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi eğitimde kaybedilecek tek bir fert yoktur. Bu anlayış ile Sungurlumuzdaki özel eğitim alanında var olan açığı kapatmak, engelli çocuğu olan ailelere yardımcı olmak, engelli bireylerin toplumsal uyum becerilerini geliştirip sosyalleşmesini sağlayarak toplumsal ahengin yerleşmesine katkı sağlamak amacı ile açılan ve 2 yıldır eğitim öğretim faaliyeti içinde bulunan Bölükbaşıoğlu özel eğitim uygulama okulu ve özel eğitim is uygulama merkezinde, öğrencilerimiz Sungurlu merkezden servislerle ile taşınarak okulumuza getirilmekte. Öğlen yemeklerini okulumuzda yedikten sonra derslerinin bitiminde yine servislerle taşınarak evlerine ulaştırılmaktadır" dedi.

Bilicinin konuşmasının ardından şiirlerle devam eden program, skeçler ve monologlarla devam eden program söylenen türkülerle sona erdi.