AK Parti Dodurga İlçe Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurulu’nda tekrar ilçe başkanlığına seçilen Abdullah Uysal güven tazeledi.

Kongreye Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 2015 yılındaki genel seçimlerin 2002’den bugüne kadar yapılan genel ve yerel seçimler ile referandumlardan önemli olduğuna dikkat çekti.

Ceylan, bugüne kadar hep baskı altına alınan, üretilen korku politikaları nedeniyle hiçbir zaman söz hakkı tanınmayan milletin her seçimde olduğu gibi, bu seçimde de bir kısım çevrelere sandıkta en güzel cevabı vereceğini söyledi.

Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Ceylan, sivil demokratik ve daha özgürlükçü bir anayasa için 2015 seçimlerinde Türkiye’yi sivil bir anayasaya kavuşturacak olan AK Parti kadrolarının 330 milletvekilinin üzerine çıkması gerektiğini belirtti.

Çözüm süreciyle ilgili de açıklamada bulunan Ceylan, çözüm sürecine birileri karşı çıksa da kendilerinin sonuna kadar arkasında olduklarını vurguladı.

Teröre son 30 yılda 600 milyar dolar harcandığını anlatan Ceylan, “Bu memlekette ne analar ne babalar ağlayacak. Bu milletin evlatları artık şehit olmayacak. Teröre harcadığımız para 600 milyar dolar. Şuanda Türkiye Cumhuriyetinin kasasında 160 milyar dolar para var. Teröre harcanan para hazinede bulunan paramızın dört katı.Kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar. Terör belası olmasaydı şuanda milli gelirimiz 25 bin dolar seviyelerinde olurdu. Bu ülkede refah seviyesi daha yükseklerde olurdu” dedi.

AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren millete taahhüt ettiği ve bugün yeni Türkiye olarak tanımladıkları demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştirdiğini dile getiren Ceylan, AK Parti’nin demokrasiye, milletin değerlerine, ülkenin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdiğini belirtti.

AK Parti’nin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte 13 yılda kimsenin hayal bile edemediği bir atılımı gerçekleştirdiğini kaydeden Ceylan, bu atılımın kaynağının demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletin ortaya koyduğu büyük destek olduğunun altını çizerek, şimdiki hedeflerinin cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te ikinci atılımı tamamlamak olduğunu açıkladı.

AK Parti kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan seçilmesi ile yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açıldığını söyleyen Ceylan, açıklamasında şunları kaydetti; “Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşte genel başkanımız ve başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

DODURGA’YI 2023’E TAŞIYACAĞIZ

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise, toplumun bütün kesimleri ile el ele gönül gönüle vererek, Dodurga’yı Türkiye’nin 2023 hedeflerine taşıyacaklarını söyledi.

Belediye başkanı olarak yüklendiği sorumluluğun farkında olduğunu vurgulayan Aydın, Dodurgalıların beklentilerine cevap vermek için gayret gösterdiklerini belirterek, "Dodurga insanı her şeyin en iyisine layık, onlara layık oldukları şekilde hizmet edeceğiz" dedi.

Aydın, 2023 yılında, Dodurga’nın ekonomik gelişimi hız kazanmış, işsizlik ve göç engellemiş, nüfusun arttığı yepyeni yüzü ile bölgenin yıldızı konumunda olması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere Abdullah Uysal başkanlığında başkanlığında tek liste katıldı. Ak Parti Dodurga İlçe Başkanlığına seçilen Abdullah Uysal güven tazeledi.