AK Parti Osmancık 5. Olağan Kongresi yapıldı. Üç dönemdir ilçe başkanlığı yürüten Avukat Oğuzhan Kaya’nın aday olmadığı kongrede yeni başkan Necmettin Tatar oldu.

Osmancık Kültür Merkezinde yapılan kongrede bir konuşma eski İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, AK Partiyi kutsal bir dava olarak gördüğünü ve 9 yıl ilçe başkanlığı görevinde bulunmaktan onur duyduğunu söyledi.

AK Partinin kuruluşundan bu güne ilçe teşkilatında görev alanlara teşekkür eden Kaya, yeni yönetime de başarılar diledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefine giderken yeni bir anayasanın yapılmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.

BU ANAYASA ARTIK BİZE DAR GELİYOR

AK Parti’nin yeni anayasa için hiçbir tereddüdünün bulunmadığını ifade eden İl Başkanı Ali Sami Ceylan “Bu zamana kadar parti olarak yapılamaz denilen her şeyi yaptık. Nasıl 2010 yılındaki referandumda bu ülkeye vurulan prangaları, bu ülkenin sırtındaki kamburu attıysak, Yeni Türkiye hedefinde de bu anayasa artık bize dar geliyor. Bu anayasayı değiştirmemiz gerekiyor. Daha sivil, saha özgürlükçü, daha demokratik, içinde insanımızın bulunduğu bir anayasa yapmamız gerekiyor. Ancak bu anayasayı değiştirmemiz için bu dönem mecliste en az 330 milletvekilini Ak Parti sıralarında bulundurmamız gerekiyor. İşte bu nedenle 2015 seçimleri bu kadar önemli.” dedi

OSMANCIK DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Osmancık’a yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise Osmancık’a sözü verilen doğalgazın proje çalışmalarının tamamlandığını ve uygulama aşamasına geldiğini söyledi.

AK Parti olarak verilen her sözün arkasında durduklarına vurgu yapan Uslu “Osmancık’a doğalgaz için bazı sözler verilmiş, bir kampanya başlatılmış, aboneler yapılmıştı. Biz de arkadaşlarımız böyle bir söz verdiyse onun takipçisi oluruz demiştik. Ancak baktık ki hukuki referanslar, alınan kararlar yeterli değil. Konuyu başbakanımıza ilettik ve bir çalışma yapıldı. Elektik abonesinin yüzde 60’ının abone yapılması durumunda doğalgaz verilmesine karar verildi. Belediye başkanlarımız bu sayıyı tamamlayamayacaklarını söyleyince ikinci bir talepte bulunduk ve bu sayıyı mesken abonelerinin yüzde 60’ına indirdik. Osmancık’ın proje ve kamulaştırma ihalesi 17 Ocak’ta tamamlandı ve uygulama sürecine başlamış olacağız. Osmancık’ımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

YENİ İLÇE YÖNETİM OLUŞTU

Ak Parti İlçe Başkanlığına Necmettin Tatar’ın seçildiği kongrede 20 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Necmettin Tatar, Menderes Çakallı, Mehmet Yücel, Ercan Arslan, Nuray Dündar, Fikret Aksoy, Haydar Çalışkan, İsmail Gömeç, Mehmet Özüdoğru, Şerif Okudan, Ekrem Öz, Yasin Çıplak, H. İbrahim Uslu, Zeki Kaşıkçı, Mehmet Turan, Nuri Yançızer, Ercan Demirkan, Hilmi Ünver,

Ömer Çağlar ve Ayşegül Sönmez.