Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç’a kutlama ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Zeki Gül ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç’a yeni görevinde başarılar diledi.

2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’nin oy oranını artırılması ve yeni Anayasa yapabilecek milletvekili çoğunluğuna ulaşılması gerektiğini dile getiren Külcü, bu hedef doğrultusunda AK Parti’nin yeni Çorum Merkez İlçe Teşkilatı ile işbirliği halinde omuz omuza çalışacaklarını açıkladı.

Ziyaretin resmi bir ziyaret gibi gözükse de kendilerini ev sahibi gibi gördüklerini dile getiren Külcü, “Belediye Başkanlığı görevim yanısıra ben bu partinin bir üyesi, bir neferiyim. Kuruluşundan beri hep birlikte bu partiye, bu davaya hizmet ediyoruz. Yakamızın bir bölümünde AK Parti’nin rozeti dururken, bu partinin gönlümüzde de büyük yeri var” dedi.

AK Parti Çorum Merkez İlçe Kongresi’nde bir bayrak değişimi yaşandığını anlatan Külcü, 4 yıl birlikte çalıştıkları eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni Başkan Anaç ve yönetimine de başarı dileklerinde bulundu.

AK Partiye yaraşır bir kongre yapıldığını, kardeşlik hukukunu zedeleyecek herhangi bir davranış içine girilmediğini söyleyen Külcü, “Ahde vefa, bizim en önemli anlayışımızdır. 4 yıl birlikte görev yaptığımız Mustafa Köse ile büyük işler başardık. Birbirimizin eksiğini, kusurunu kapattık, birlikte yol arkadaşlığı yaptık. Birlikte bir yerel seçim atlattık. Aydığımız yüzde 51’lik oy oranı çalışmalarımızın seçmen nezdinde karşılık bulduğunu gösteriyor. Bu oy oranının mimarı Mustafa Köse olmuştur” diye konuştu.

Şimdi ise yeni bir gün başladığını, yeni bir başlangıç yapıldığını hatırlatan Külcü, kendisinin tıpkı bir Merkez İlçe Başkan Yardımcısı gibi görev yapacağını, bu sorumluluğu kendisinde hissettiğini, 2015 yılı Haziran ayında yapılacak seçimlerde partinin oy oranını daha da artırmak, anayasayı değiştirebilecek milletvekili sayısına ulaşmak için var güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.

Külcü, “İstikametimizi hiç bozmadık, çizgimizden hiç sapmadık. Bu nedenle milletimiz bizlere gönül bağıyla bağlanmıştır, partimizin aldığı oy oranları her seçimde artış göstermiştir. 2015 seçimlerinde de hedeflediğimiz başarıyı yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Bunu da Yaşar Anaç ve ekibi ile gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

ORTAK HEDEFİMİZ MİLLETE HİZMET

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ise “Hepimizin ortak amacı millete hizmet etmektir. Bu noktada sürekli istişare halinde olacağız, işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Anaç, Külcü’nün hem siyasi tecrübesinin, hem de belediyecilik tecrübesinin mevcut olduğunu, Külcü’nün belediye başkanlığında ikinci dönemini “ustalık dönemi” olarak gördüklerini, bu dönemde de geçmiş yıllarda olduğu gibi Çorum’a büyük hizmetlerin yapılacağına yürekten inandıklarını, parti teşkilatları olarak da gereken her türlü desteği vereceklerini anlattı.

Tüm teşkilatlarla bir bütün olarak millete ve AK Parti davasına hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen Anaç, 2015 seçimlerinde partinin oy oranının artırmak ve anayasayı değiştirebilecek bir milletvekili sayısına ulaşmak için yoğun bir çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.