Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Başkan yardımcısı Bahri Sezen ve Zabıtası ekipleri ile birlikte ilçe merkezindeki fırın ve pastaneleri denetledi.

Denetimlerde, işyerlerinin genel temizlik ve hijyen şartlarına uyup uymadığı, ekmek ve pidelerin gramajlarında noksanlık olup olmadığı tespit edildi.

Abdulkadir Şahiner, kontrol ve denetimlerde fırın ve pastane gibi işletmelerin büyük çoğunluğunda hijyen ve genel temizlik kurallarına uyulduğunu belirtirken, eksiği olan işletmeler ise uyararak, en kısa sürede tespit edilen eksiklerini gidermesini istedi.

Hemşehrilerimiz müsterih olsun, bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor diyen Başkan Şahiner, "Denetimlerimizin amacı ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen şartlarına uygun üretim yapmasını sağlamak. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmeğin üretimi sırasında gerekli hijyen şartlarına özen gösterilmesi ve kurallara uygun üretim yapılması için denetimlerimizi aralıksız sürdürülecektir" dedi.

Başkan Şahiner, "Bütün samimiyetimle söylüyorum biz hiçbir kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Ama hijyen kurallarına uymayan işletmelere de gerekli yaptırımları uygulayacağız" şeklinde konuştu.