Türkiye Gaziler Vakfına bağlı 1915 Çanakkale Destanının anlatıldığı savaş döneminden kalan gerçek eserler ve görsel objelerden oluşturulan ‘1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi’ Çorum’un Sungurlu ilçesi Atatürk Meydanı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Atatürk Meydanı’nda sergi açan Çanakkale Savaşı’nı anlatan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Otobüsü 3 gün boyunca Sungurlu’da kalacak.

Müzede, savaş araç ve gereçleri ile o döneme ait askerlerin kıyafetleri, mutfak eşyaları, sağlık gereçleri ve at nalları yer alıyor. Müze görevlileri, müze olarak Türkiye’yi il il ve ilçe ilçe dolaştıklarını belirterek, "Gayemiz, Çanakkale ruhunu, atalarımızın bu savaşta ne zor şartlar altında kazandığını gittiğimiz il ve ilçelerde halkımıza anlatabilmektir" dedi.

Bugüne kadar gidemeyenlerin bu gezici müzeyle Çanakkale’yi ayağına kadar getirdiklerini anlatan yetkililer, "Gittiğimiz yerlerde çok büyük ilgi görüyoruz. Ecdadımızın yapmış olduğu savaşı herkesin bilmesini istiyoruz ve onlara anlatıyoruz. Çanakkale’yi herkesin tanımasını istiyoruz. Burada Çanakkale’ye ait tarihi eşyalar ve o dönemde yaşanan trajediyi anlatan hediyelik malzemeler de var. Bunları alıp evlerinin bir köşesine koyup bakarak geçmişlerini insanlarımız yeniden hatırlıyor" dediler.