Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç ve Kargı Esnaf Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’i ziyaret etti.

Başkan Şen’i makamında ziyaret eden ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’a, Kargı Esnaf Odası Başkanı Bekir Kızılkaya’da eşlik etti. Esnafın sorunlarının konuşulduğu ziyarette, Çorum Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Coşkun ve Kargı Esnaf Odası Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

ESNAF İLÇE EKONOMİSİNİN CAN DAMARI

Esnafla belediye ilişkilerinin artması gerektiğini belirten Kargı Esnaf Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, “Esnafın Kargı ekonomisinin can damarıdır. Belediye esnafımıza yardımcı olmak için elinden gelen çabayı göstermeli, geçmiş aylarda esnafımıza çıkartılan işgaliye ücreti, esnafımız tarafından büyük tepki gördü. Birkaç esnafın hatası tüm esnafa mal edilmemeliydi. Karar alınmadan belediye yetkilileri bizimle görüşmüş olsalardı, biz kurallara uymayan esnaflarımızla görüşüp bu sorunu çözebilirdik. Bu nedenle belediyemiz ile esnaf odamız arasındaki ilişkinin daha da gelişmesi gerekiyor. Bir birine bu kadar bağlantılı iki kurumun daha çok iş birliği yapması ve belediyemizin esnaf odasının daha çok fikrini alması gerekir diye düşünüyoruz’ dedi.

Panayır organizasyonunda da esnafın fikrinin alınmadığını belirten Kızılkaya, ‘Belediyemiz tarafından panayır hazırlık komitesi kuruldu. Esnafı temsilen şahsımın da isminin yer aldığı bu komite hiç toplanmadı ve panayır bu şekilde yapıldı. Biz Kargı esnafı olarak bizleri ilgilendiren konularda fikrimiz alınmasını sizden rica ediyoruz. Bu şekilde her şeyin daha düzenli ve planlı olacağına inanıyoruz’ diye konuştu.

BELEDİYENİN ÖNCELİĞİ İLÇE ESNAFI OLMALI

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ise panayır gibi etkinliklerde öncelikle ilçede bulunan yerel esnafın menfaatlerinin düşünülmesi gerektiğini belirtti. Kılıç, "Bu tip organizasyonlarda öncelikle ilçe esnafının menfaati düşünülmeli sonra dışarıdan gelen satıcıların durumları düşünülmeli. Bu nedenle esnaf odası ile belediyemiz arasındaki ilişkiler ve istişare önemlidir. Ben Zeki Başkanımızın bu tip konulara önem vereceğine inanıyorum. Esnaf ilçenin bel kemiğidir’ şeklinde konuştu.

KALDIRIM İŞGALİYE ÜCRETİNİ DÜŞÜRDÜK

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ise, esnafla ilgili olan tüm konularda esnaf odası ile irtibat kurulduğunu ancak bazı aksaklıklar yaşandığını belirtti.

Kaldırım işgalleri konusunda şikayetlerin oldukça arttığı belirten Şen, "Biz belediye olarak şikayet olduğunda bunu değerlendirmek durumundayız. Esnaflarımızdan rahatsız olanlar olmuş olabilir ancak halkımızdan da memnun olanlar var. Herkesi memnun etme şansımız yok ancak biz bu işgaliye ücretlerini ilk olarak metrekaresini günlük 1 lira 25 kuruş olarak belirlemiştik. Şuanda aldığımız kararla bunu 50 kuruşa kadar indirdik. Amacımız esnafımıza zorluk çıkartmak değil ancak herkes birbirinin hakkına saygı göstermek zorunda. Sokakta yürüyen vatandaşımızın da hakları olduğunu unutmayalım’ ifadelerini kullandı.

Panayırın bu yıl kısıtlı bir zamanda hazırlandığını belirten Başkan Şen, hazırlıklar için daha önceden bir hazırlık komitesi kurulmasını istedik. Bu komitede esnafı temsilen oda başkanımızın da olmasını istedik ancak panayıra kısa bir süre kalması nedeniyle komitenin görüşlerini alma fırsatımız olmadı. Eğer aksi bir düşüncemiz olsa komitede yer vermezdik. İnşallah önümüzdeki panayıra daha güzel bir şekilde hazırlanacağız’ dedi.