Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) Çetin Başaranhıncal, Türk Hava Yolları, İstanbul-Merzifon / Merzifon-İstanbul uçuş sefer saatlerinde 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapacağı değişikliğin iş dünyası açısından verimlilik arz etmediğini açıkladı.

Türk Hava Yolları, İstanbul-Merzifon / Merzifon-İstanbul uçuş sefer saatlerinde 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapacağını resmi web sayfası aracılığıyla ilan etti. Bunun ardından harekete geçen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, değişikliğin gerçekleşmemesi için girişimlerde bulundu.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, TSO’nun talebi üzerine konuyu bakanlık düzeyinde ele alarak, 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi planlanan değişikliğin iptal edilmesi noktasında girişimlerde bulunurken, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı da, Türk Hava Yolları’nın Merzifon-İstanbul arası uçuş saatlerinde yapmayı planladığı değişiklikle ilgili konuyu Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na iletti.

Uçuş saatlerinde yapılacak değişikliğin duyurulmasının ardından TSO’nun harekete geçtiğini belirten Başaranhıncal, “Söz konusu değişikliğin gerçekleşmemesi için yaptığımız girişimlerde milletvekillerimiz bizlere destek olmuşlardır. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. 1 Kasım’dan itibaren uygulanmak istenen uçuş saatleri, iş dünyası açısından verimlilik arz etmemektedir. Sayın Başbakanımızın da konuya kayıtsız kalmayacağını, iş dünyasının talebini görmezden gelmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

Çorum’da bazı kesimlerin, uçuş saatleri ile ilgili medya aracılığıyla açıklamalar yaptıklarının altını çizen Başaranhıncal, “Elbette herkes istediğini söylemekte, yerel basınımız da yazmakta özgürdür. Ancak basın aracılığıyla yapılan çağrılar, yalnızca ilimizi değil, ilimizin taleplerinin karşısında talepleri bulunan bazı odakları da harekete geçirmektedir. Dolayısıyla bu tür girişimlerin belli bir koordinasyon ve gizlilik içerisinde yapılması, ilimizin menfaatine olacaktır. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimizin menfaatine olan konuların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.