Çorum Ziraat Odası tarafından çiftçilere yönelik ‘tarım danışmanlığı’ eğitim semineri düzenlendi.

Seminere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Ziraat Odası Başkan Vekili Abidin Gündoğar, Ziraat Odası Meclis Başkanı Saadettin Karaaslan, tarım danışmanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Tarımın zor bir zanaat olduğu dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, dünyada 800 milyon aç insanın olduğunu, birilerinin tokluktan çatlarken birilerinin ise açlıktan öldüğünü söyledi.

Tarımda para kazanmak için gerekli yatırımların yapılması gerektiğini dile getiren Ermiş, “Bu gıda pazarının kaybedilmemesi lazım. Şeker fabrikasının önünde oluşan araç kuyrukları için jandarma ve polisin şikayet gelmektedir. Aslında ben bundan memnun oluyorum. Yeter ki çiftçimiz gerekli pancar üretimini yaparak teslim etmek için bu araç kuyruğunu oluştursun” dedi.

Tarım danışmanlığı hakkında katılımcılara bilgi veren Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Halit Yıldırım, tarım danışmanlarının çiftçilere tarımsal faaliyetlerle ilgili yenilikleri haberdar etmek ve çiftçilerin sorunlarını çözmek için görev aldıklarını ifade etti.

Seminerde ziraat mühendisleri Tuğba Şeker ve Gökhan Cihanoğlu, toprak analizleri ve gübreleme konusunda bilgi verdi.