Çorum’un Dodurga ilçesine yaptırılan 100 öğrencilik ortaöğretim yurdunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Müftü Mehmet Aşık, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı, temeli atılan öğrenci yurdunun ilçenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu söyledi. 100 kişilik öğrenci yurdunun 3 milyon 384 bin TL’ye mal olacağını dile getiren Elmalı, yurdun bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.

AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı ise, Türkiye’de cezaevlerinde, hastanelerde ve eğitim alanında koğuş sisteminin bulunduğunu belirterek, “Ak Parti iktidarında yapılan çalışmalarla sağlıkta ve eğitimdeki koğuş sistemini ortadan kaldırdık” dedi.

Geçmişte kendilerinin yaşadıkları sıkıntıları genç nesillerin yaşamaması için çalıştıklarını dile getiren Bağcı, eğitimi önemsediklerini, eğitime ayırdıkları bütçenin de bunun en büyük göstergesi olduğunu belirtti. Bağcı, temeli atılan yurdun Dodurga ilçesi ve eğitim camiasına hayırlı olması için temennide bulundu.

TÜRKİYE AYAĞINDAKİ PRANGALARDAN KURTULDU

Çorum Valisi Ahmet Kara ise, Türkiye’nin prangaları ve ayağındaki zincirlerden kurtulduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı’nda üniversite mezunu tüm bireyleri cephede şehit olan Türkiye’nin 80 yıl boyunca eğitim alanında patinaj yaptığını dile belirten Vali Kara, 12 yıldır eğitim alanındaki engellerin birer birer kalktığını, ülkenin otoban ve duble yollarla ağ gibi örüldüğünü, ihtiyaç sahibi tüm fertlerin sosyal güvenlik şemsiyesi altına alındığını belirtti. Eğitim alanında da çok büyük mesafeler alındığına vurgu yapan Vali Kara, kız çocukların okullaşma oranı artırılırken, tüm illerde üniversite kurulduğunu hatırlattı.

İlçeye yaptırılan yurdun hizmete girmesinden öte işletilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Kara, “Öğrencilerimizin daha temiz ve nezih ortamlarda hizmet almalarını arzuluyoruz. Öğrencilerimizden de beklentimiz bu yurdu yapanlara teşekkür etmeleri. Teşekkürden kastımız sadece ‘teşekkür ederim’ kelimesi değil.s Kaldıkları bu yurda sahip çıkmaları ve zarar vermemeleri. Burada eğitim görecek öğrencilerimizin vatanına ve milletine karşı en iyi şekilde hizmet etmelerini diliyorum” dedi.

Müftü Mehmet Aşık’ın yaptığı duanın ardından protokol üyeleri 50 kız, 50 erkek öğrencinin barınacağı yurdun temelini birlikte attılar.