Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma eski bakanı Vecdi Gönül panayır etkinlikleri çerçevesinde Çorum’un Kargı ilçesini ziyaret etti.

Asırlık Kargı Panayırı için Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, mecliste birlikte görev yaptığı eski bakanlar ile eski ve yeni bir çok AK Partili Milletvekilini Kargı panayıra davet etti. Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, beraberinde AK Parti Osmaniye eski Milletvekili Şükrü Ünal, AK Parti Siirt eski Milletvekili Öner Ergenç, AK Parti Ardahan eski Milletvekili Kenan Altun, AK Parti Samsun eski Milletvekili Musa Uzunkaya, AK Parti Van eski Milletvekilleri Cüneyt Karabıyık ile Hacı Biner ile Kargı’ya geldi. Konukları, ilçe girişinde Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ile Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen karşıladı. Programa, Çorum’dan da AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, işadamları katıldı.

İlçe girişinde kalabalık bir araç konvoyu ile karşılanan eski bakan ve milletvekilleri ilk olarak Kargı Belediyesini ziyaret etti. Burada Kaymakam Ali Erdoğan ve Belediye Başkanı Zeki Şen’den ilçe hakkında bilgi aldılar. Ziyaretin ardından esnafı ziyaret eden Binali Yıldırım, daha sonra Kültür sitesinde bekleyen kalabalığa hitap etti.

ÇORUM’A HIZLI TRENLEMİ GELDİNİZ

Esnafı ziyareti sırasında Mehmet Akpınar isimli bir vatandaşın "Sayın bakanım Çorum’a hızlı trenle mi geldiniz? şeklindeki sorusu herkesi gülümsetti. Vatandaşın sorusunu çok beğendiğini dile getiren Yıldırım, "Bakın bu sözle bize dokundu, bize yol yaptı’ diyerek espiriye karşılık verdi. Vatandaşın çok güzel ve değişik bir yöntemle önemli bir sorunu kendisine ilettiğini belirten Yıldırım, "Arif olan anlar bizde vatandaşımızın ne demek istediğini gayet iyi anladık" dedi.

285 kilometre uzunluğundaki Kırıkkale-Çorum-Samsun demiryolunun, 2012 yılında projesinin yapıldığını, daha sonra uygulama projesine dönüştürüldüğünü belirten Yıldırım projenin Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nde yatırım için sıraya girdiğini söyledi.

DEVLET TÜM İMKANLARIYLA MADEN İŞÇİLERİMİZİN YANINDA

Konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Yıldırım, Karaman Ermenek’te meydana gelen maden faciası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın olduğu andan itibaren devletin tüm imkanlarıyla Ermenek’te oldu diyen Yıldırım, "Halada madenci kardeşlerimize ulaşılmak için elden gelen tüm imkanlar kullanılıyor. Saatte bin ton su çekebilen Türkiyenin en büyük su tahliye pompası, 9 TIR’la İstanbul’dan getirildi ve orada çalışma devam ediyor. Maalesef su baskının olduğu bölge oldukça derinde. O yüzden çalışmanın çok büyük zorluklar içerisinde yapıldığını biliyoruz. Bizde dün akşam kaza mahaline sayın cumhur başkanımızla birlikte giderek çalışmaları takip ettik. Milletçe madencilerimizden gelecek umutlu bşir haberi bekliyor, onlar için dua ediyoruz’ dedi.

KONUKLARA YÖRESEL KEBAP İKRAMI

Eski bakan ve milletvekillerine ev sahipliği yapan Kargı Belediyesi, ziyaretlerin ardından konuklara Kargı’nın meşhur Sırık Kebabı ile keşkek, saç eti, su böreği, baklava ve tandır yufkası gibi yöresel lezzetler ikram etti.