Çorum Belediyesi’nin en büyük projeleri arasında yer alan Kentpark projesi 2015 yılında start alıyor.

Yaklaşık 157 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan parkta çay bahçeleri, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, çocuklar için trafik eğitim parkı, açık hava konser alanı, amfi tiyatro gibi eğlence, spor ve dinlence gibi çok amaçlı bölümler yer alacak.

Tüm yaş gruplarından insanların dinlenebileceği, spor yapabileceği ve insanların aileleriyle birlikte huzur içerisinde piknik yapabileceği bir park özelliği taşıyacak olan Kent Park Çorum’un 50-100 yıllık yeşil alan ihtiyacını karşılayabilecek özellikle planlandı.

Çorum’un yüz yıllık yeşil alan ve park ihtiyacını karşılayacak, halkın şehrin stres ve gürültüsünden uzaklaşarak nefes alabileceği Kent Park Rekreasyon Projesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda Belediye Başkan yardımcısı Turhan Candan öncülüğünde Park Bahçeler Müdürlüğü teknik ekibi Almanya ve Hollanda da Kentpark’ın yeşil dokusu ile ilgili ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Candan, başkanlığındaki ekip Almanya’nın Hamburg ve Hannover kentleri ile Hollanda’nın Eindhoven bölgelerindeki fidanlıkları gezdi. Ağaç türleri, yetişme tarzları, sonbahar görüntüsü ve park peyzajı hakkında bilgi edinerek, danışmanlık hizmeti aldı.

Son 5 yılda 85 bin ağaç dikimi gerçekleştiren Çorum Belediyesi, teknik gezi ile belediyenin park ve bulvarlarda diktiği ağaçları soğuktan koruma, sulama, gübrelenmesi ve zirai bakımlarıyla, sektördeki yeni uygulamaları yerinde görme fırsatı buldu.

Çorum Belediyesi, 2015 yılında start vermeyi planladığı Kentpark projesine özgün bir peyzaj ve yeşil doku ile projeyi hayata geçirerek en kısa sürede halkın hizmetine sunmayı planlıyor.