Çorum’da Türk Kızılay’ı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen “Bir Kan Bir Fidan” projesi kapsamında 200 fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim törenine Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalcam, Kızılay Çorum Kan Bağışı Merkezi çalışanları ve gönüllüler katıldı.

Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, Türk Kızılay’ının Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile hayata geçirdiği proje kapsamında kan bağışında bulunan her bağışçı adına fidan diktiklerini söyledi.

Canbolat, “Kanınız fidana, fidanlar ağaca” sloganı ile hayata geçirilen proje sayesinde kan bağışlayanların hem şifa bekleyen hatsala umut olacağını hem de ülkenin orman varlığına katkıda bulunacağını dile getirdi.

Gönüllüler adına her kan bağışından sonra bir adet fidanın toprakla buluşacağını belirten Canbolat, fidanların bakanlık tarafından belirlenen ağaçlandırma alanlarına Kızılay kan bağışçıları adına dikileceğini açıkladı.

ÇORUM’DA 12 BİN 150 FİDAN DİKİMİ PLANLANIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolün 5 yılı kapsadığını ve proje sonunda 15 milyon fidanın toprakla buluşacağını anlatan Canbolat, “2014 yılı için 1 milyon 424 bin 777 adet, 2015 yılı için ise 2 milyon 32 bin adet fidanın ülkenin çeşitli alanlarındaki fidanlık alanlarına dikimi öngörülüyor. Fidan dikim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Çalışmaları Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezleri takip ediyor ve planlamasını yapıyor. Çorum Kan Bağışı Merkezi ise 2014 yılı için 12 bin 150 adet bağışçılar adına toprakla buluşturmayı planlıyor. Bu kapsamda gönüllü kan bağışçıları adına Hamamlıçayköy ve Sarmaşa mevkilerinde fidanlık alanı oluşturuldu” dedi.