Çorum’un Kargı ilçesinde Atatürk İlk Okulu 2-A öğrencileri İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret ederek, polisin görevi ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Sınıf öğretmeni Emre Bıyık ve öğrencileri, İlçe Emniyet Amir V. Komiser Bünyamin Dede ve polisler tarafından karşılandı. Makamında minik öğrencileri ağırlayan Dede, polisin görev ve sorumlulukları hakkında öğrencilere bilgi verdi. Mobese kameralarında ilçenin çeşitli yerlerindeki görüntüler öğrencilere izletildi. Parmak izi alma, telsizle haberleşme gibi konular Komiser Bünyamin Dede tarafından uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. Polisin her an halkın huzur ve güvenliği için görevde olduğu belirten Dede, çocukların ilgili her türlü konuda başlarına gelebilecek sorunlarda 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

Daha sonra Trafik Bürosunu ziyaret eden öğrenciler, trafik polislerine merak ettikleri soruları yönelttiler. Trafik polisleri görevleri ve uymaları gereken kurallar hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Özellikler okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin yaya geçitlerini kullanmaları ve karşıdan karşıya geçişlerde dikkatli olmaları istendi.

Sınıf öğretmeni Emre Bıyık öğrencilerle birlikte resmi kurumları gezerek derslerde kitaplardan okudukları kurumların çalışmaları ve görevlerini daha yakından ve yetkili kişilerden bilgi alarak öğrenmelerinin daha verimli olacaklarını düşündüklerini söyledi. Bıyık, polis, belediye, zabıta, hastane, PTT, bankalar ve sürücü kursunu ziyaret ettiklerini söyledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü binasınıda gezen öğrencilere polisler tarafından ikramlarda bulunuldu.