Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Çorum Şubesi, düzenlediği basın toplantısı ile yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıttı.

Tanıtım toplantısına MİSİAD Genel Başkan Yardımcısı Altuğ Çankaya, Çorum Şube Başkanı Selahattin Ezer ve Şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

programda bir konuşma yapan MİSİAD Çorum Şube Başkanı Selahattin Ezer, MİSİAD’ın siyaset üstü bir STK olduğunu dile getirerek, “Doğruların peşinden gideceğiz iş dünyasının tüm sorunlarına çözümler ararken kimin söylediğine değil ne söylediğine bakacağız. Sloganların, logoların peşinde değil doğruluğun, samimiyetin, dürüstlüğün peşinden gideceğiz” dedi.

MİSİAD’in Türk toplumu nezdinde çok hızlı karşılık bularak, gerek şube sayısı gerekse üyeler bazında hızla büyüdüğünü ve yaygınlaştığını dile getiren Ezer, derneğin kurumsallık çalışmaları konusunda da ciddi mesafeler kat ettiğini belirtti.

İş dünyasının tüm sorun ve ihtiyaçlarına çözüm üretmek, ülkeye katma değer ve istihdam kazandırmaktan başka bir düşüncesi olmayan ihlas ve samimiyetle çalışmaya söz vermiş, ülke sevdası, ülkeye hizmet aşkıyla tutuşan MİSİAD ailesinin bu ülkede çok kısa sürede söz sahibi olacağını şimdiden görmenin zor olmadığını dile getiren ezer, şunları kaydetti;

“Ülkemizde her kurulan dernek maalesef birilerinin yanında, birilerinin karşısında, bir yerlerin arka bahçesi, bir yerlerin yan kuruluşu gibi algılanmakta ve kısır bir tartışmanın içine çekilmektedir. Biz MİSİAD üyelerinin de daha şimdiden bu tartışmaların içine çekilmek istendiğini hep birlikte izliyoruz. Bilinmelidir ki, bizlerin elbette bir siyasi düşüncesi, siyasi eğilimleri, siyasi tercihleri ve siyasi geçmişleri vardır. Ancak bunlar bir sivil toplum kuruluşu olan MİSİAD siyasi bir hareket olduğu anlamı elbette taşımaz. Misiad tam anlamıyla bir sivil toplum kuruluşudur.

Bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz demeyeceğim. Ancak biz siyaset üstü bir STK’yız diyeceğim. Doğruların peşinden gideceğiz iş dünyasının tüm sorunlarına çözümler ararken kimin söylediğine değil ne söylediğine bakacağız. Sloganların, logoların peşinde değil doğruluğun, samimiyetin, dürüstlüğün peşinden gideceğiz. Bilinmelidir ki şehrimizde tüm STK’larla, tüm iş adamı ve sanayici derneklerimizle. TSO, ÇESOB ve odalarımızla kamu kurum ve kuruluşlarımızla samimi ilişkiler kurup ülkemize ve şehrimize MİSİAD çatısı altında hizmet edeceğiz. Işığımız Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, rahat içinde yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, daha sonra hürriyetlerini ve istikbal ve ikballerini kaybeder diyen gazi Mustafa Kemal Atatürk pirimiz. Kendin muhtaçken bile başkalarına yardım edecek kadar cömert ol diyen Ahi Evran’dır”