Çorum’da sigara yasağına uymayan 91 işyeri ve kişiye 45 bin 796 TL para cezası kesildi.

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada tütün denetim ekiplerinin “4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun Hükümleri” gereği çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

2014 yılı içerisinde toplam 62 bin 450 denetim yapıldığının belirtildiği açıklamada, bu yıl içerisinde 4207 Sayılı Kanun gereği 91 adet iş yeri ve kişiye 45 bin 796 TL cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Ekipler tarafından okullarında denetlendiğinin belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi; “2014 -2015 eğitim ve öğretim yılında okulların açılması ile birlikte içerisinde yaklaşık 140 adet okul ve çevresi 189 kez denetlendi. Eğitim kurumlarında faaliyet gösteren kantinlerde bağımlılık yapıcı uçucu maddelerin satışının önlenmesi hususunda kantinler bilgilendirilerek, denetimleri yapıldı. Eğitim ve öğretim kurumlarının etrafında faaliyet gösteren (bakkal, market, büfe ve tekel bayi) işletmelerde “Bağımlılık Yapıcı Maddelerin” satışı ve öğrencilere sigara satışlarının engellenmesi amacıyla denetim ve kontroller yapıldı. İş yeri sahipleri bu konularda ilgili denetçiler tarafından bilgilendirildi”