Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Belediye Başkan yardımcısı Bahri Sezen ve zabıta ekibi ile birlikte ilçe esnafını ziyaret etti.

Başkan Şahiner, cadde ve sokak üzerindeki esnafın, kaldırımları çeşitli şekillerde işgal etmesinden rahatsızlık duyan vatandaşların şikayeti üzerine dükkanlarının önüne tezgah açan ve yayaların geçişlerini engelleyen esnafa, çevre kirliliğinin önlenmesi ve hijyen kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Başkan Şahiner, bu uygulama sayesinde hem İlçenin güzel bir görünüm kazanacağını, hemde vatandaşın alışverişini kolaylıkla yapabileceğini belirterek bu uygulamaya tüm esnafın yardımcı olmasını gerektiğini belirtti.

Çağdaş şehircilik anlayışının gereği olarak, ilçe içerindeki kaldırımlardaki çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak amacıyla kaldırım işgaline karşı esnafa uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, uyarılara rağmen işgallerde ısrar eden esnafa ise yönetmelik gereği cezai işlem yapmak zorunda kalacak diyen Başkan Şahiner, "Halkımız tarafından da rahatsızlıkla karşılanan esnaflarımızın gerekli vitrin sergileme standartlarına uymaması ve kaldırımlara aşırı çıkma yapması üzerine, belediyemize şikayetler gelmektedir. Bu konu üzerine bizde derhal harekete geçerek, zabıta ekiplerimiz ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ederek uyarma gereği duyduk" diye konuştu.