TSE Çorum Belgelendirme Müdürü Arslan Karaköse, daha önce Ankara’da organize edilen kalite yönetim sistemleri belgelendirme faaliyetlerinin bundan böyle Çorum’da TSE Müdürlüğü bünyesinde yapılacağını açıkladı.

TSE Çorum Belgelendirme Müdürü Arslan Karaköse, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Karaköse, ziyarette TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a TSE’nin yeni çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, TS EN ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti, TS ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi, TSEK 118 Ön Dökümlü Betonarme Yapı Elemanları - Kalite Yönetim Sistemi, (FSSC) 22000 Gıda Güvenliği Sistem Belgelendirmesi Yönetim Sistemi, TS ISO/IEC 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi ve IQ Net SR 10 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi konularında eğitim ve belgelendirme faaliyetlerinin artık Çorum’da gerçekleştirilebileceğini belirten Karaköse, “TSE tarafından Yönetim Sistemleri belgelendirme hizmeti verilen alanlarda IQNet Belgesi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu durum ihracat yapan firmalarımızın IQNet Belgesi kapsamında üye olan ülkelerin belgelendirme kuruluşları tarafından TSE’den belge alan firmalara karşılıklı belgeler tanınmaktadır” dedi.

IQNet’in (Uluslararası Belgelendirme Ağı) 1990 yılında, dünya çapında 40’a yakın belgelendirme kuruluşunun üyeliği ile kurulduğunu belirten Karaköse, IQNet Üyeleri tarafından verilen Yönetim Sistemleri Belgeleri ile birlikte verilen IQ Net Belgesi’nin, tüm IQNet üyeleri tarafından tanındığını ve itibar edildiğini sözlerine ekledi.

Bu uygulamanın, Çorum’da kurumsallaşmak isteyen, kalitelerini belgelemek isteyen firmalara fayda sağlayacağını belirten Karaköse, TSE’nin Yönetim Sistemleri konusundaki faaliyetleri uluslararası kuruluş olmanın ve rekabet edebilmenin gereği olarak Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildiğini belirtti.

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, TSE’nin Çorum’a yeni bir hizmet kazandırmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bu hizmet sayesinde firmaların bu eğitimlerden daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanabileceklerini belirten Başaranhıncal, “Bu sayede firmalarımız hem ürün ve hizmetlerini belgelendirerek uluslararası akreditasyonunu sağlayabileceklerdir. Ayrıca bu tür belgeler sayesinde firmalarımız kurumsallaşma sürecinde büyük bir adım atmış olacaklardır” diye konuştu.

Başaranhıncal, bu hizmetin Çorum’a kazandırılmasından dolayı TSE Müdürü Arslan Karaköse’ye teşekkür etti.