Sungurlu Hitit Kız Öğrenci Yurdu yönetimi ve öğrencileri, kendi bünyesinde engelliler için mavi kapak kampanyası ve ’Ağaçlar Toprakta Daha Güzel’ sloganı ile ’Doğamızı koruyalım, atık kağıtlar çöpe değil kutuya’ kampanyası başlattı .

Hitit Kız Yurdu öğrencileri, tüketim toplumu haline geldiğimiz bu yüzyılda biz gençler olarak hem yaşadığımız topluma hem de bizleri örnek alarak yetişen kardeşlerimize karşı sorumluluklarımız olduğunun farkındayız diyerek, "Hepimiz eğitimimizi tamamlamak için farklı illerden geldik. Sungurlu da bulunduğumuz sürece burası bizim memleketimiz. Buranın insanı da bizim kardeşimiz, büyüğümüzdür. 2 yıllık eğitim sürecimiz de tekerlekli sandalye ihtiyacı olan kardeşlerimize karınca kararınca yardımcı olabilmek, hem de atık kağıtların geri dönüşümle tekrardan faydalanılabilir hale getirilmesi ile doğayı korumak adına böyle bir çalışma başlatma gereği duyduk.

Bizden sonra Sungurlu da ve Hitit Kız yurdun da eğitim hayatına devam edecek kardeşlerimize devamlılığı esas olacak şekilde, kendi bünyemiz de belki çok küçük çaplı bir çalışma olsa da güzel ve kesinlikle uygulanması gerekli bir sorumluluk emanet etmek bize mutluluk vermektedir. Sun-Ka Kağıt ve Karton Sanayine de kampanyamız dahilinde bizlere tedarik etmiş oldukları atık kutulardan dolayı teşekkür ederiz" dediler.