Çorum Valisi Ahmet Kara, ilçe ziyaretleri kapsamında Oğuzlar ve Dodurga ilçe emniyet amirlikleri ve jandarma komutanlıklarını ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Vali Ahmet Kara’ya, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ve İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Rüştü Ahmet Altun eşlik etti.

Toplumda huzur ve güvenliğin sağlanması adına emniyet ve jandarma teşkilatının gece-gündüz demeden fedakarca çalıştığını belirten Kara, güvenlik güçlerine özverili çalışmalarından teşekkür etti.

Güvenlik ve özgürlük dengesinin önemine dikkat çeken Vali Kara, güvenlik olmadan özgürlüğün olmadığını belirtti. Güvenlik güçlerini yabancı sahada oyun oynayan futbolculara benzeten Vali Kara, “Bakın her bir güvenlik görevlimiz buralı değil. Hepsinin memleketleri aynı. Urfa’dan, Mersin’den vatani görevini yapmak için gelen askerimiz var. Halkın güvenliğini sağlamak adına huzurlarından, ailelerinden, sağlıklarından fedakarlık ediyorlar. Tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

537 bin nüfusun yaklaşık 367 bininin şehirlerde yaşarken, geri kalan kısmının ise kırsal kesimde ikamet ettiğini dile getiren Vali Kara, “Jandarma teşkilatımızın görev alanın büyük olmasına rağmen emniyet teşkilatımız daha fazla kişiye hitap ediyor. Ancak Jandarma teşkilatımızın görev alanı biraz daha zor. Arazide zor şartlarda görev yapıyorlar. Ayrıca İç Güvenlik yasası ile birlikte Jandarma teşkilatımız içişleri Bakanlığı’na bağlanacak. Tek bir merciye bağlı olacaklar. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Emniyet ve jandarma bölgesinde faili meçhul olayın bulunmadığını açıklayan Vali Kara, “İnşallah hep böyle devam eder. Suç işlenmemesi imkanı yoktur. Dünyanın her tarafında suç işlenir. Ama önemli olan suçluları en kısa sürede yakalayıp adalete teslim etmektir” ifadelerini kullandı.

Ziyaretler sonunda her iki ilçede de yaşanan asayiş olayları hakkında Vali Kara’ya brifing verildi.