İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınması hedefiyle oluşturulan ‘Açık Kapı Milletin Kapısı’ projesi hizmetlerinin Denizli’de yürütüleceği büronun açılışı Vali Hasan Karahan’ın katılımı ile gerçekleştirdi.

Valilik binası girişinde yapılan büro açılışına bulunan Vali Karahan, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri ve Valilik personeli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Karahan, ‘Açık Kapı Milletin Kapısı’ projesinin vatandaşı önemseyen bir proje olduğunu kaydetti. Vali Karahan; “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu projeyle devlet kurumlarının bütün kapıları vatandaşlarımıza hizmet için sonuna kadar açılmış oldu. Bu birim, halkımızın sorunlarına, isteklerine ve başvurularına ilişkin iş ve işlemlerinin hızlı ve etkili bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamak, sunulan hizmetlerde memnuniyetlerini arttırmak, kısacası buraya gelen her bireyin güler yüzle ayrılmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu. İlk olarak 15 pilot ilde uygulanmaya başlandı ve bugün de İlimizin de dahil olduğu 22 ilde bu proje hayata geçirildi” dedi.

Proje çeşitli bakanlık hizmetleri dahil 16 kategoriden oluşuyor

Vatandaşların kamu kurumlarında zaman kaybetmesini önlemek, daha hızlı ve etkili kamu hizmeti sunabilmek için projenin hayata geçirildiğini belirten Vali Karahan; “Arkadaşlarımız eğitimlerini aldılar, İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında da bu arkadaşlarla irtibatlı personel görevlendirildi. Vatandaşımız başvurularını ister elektronik ortamda, isterse de Açık Kapı Bürosuna gelerek yapacak. Görevli arkadaşlarımız başvuruyu alıp, ilgili kurumdaki irtibat görevlilerine sistem üzerinden göndererek en kısa sürede çözüme kavuşturup, vatandaşımıza SMS yoluyla bilgi verecek. Valiliklerde bu sistem tam manasıyla oturduktan sonra ilçelerimizde de benzer uygulamalar olacak ve tüm Türkiye’ye yayılacak. Arkadaşlarımızın bu konsept çerçevesinde vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmelerini, projeden beklenen neticenin alınması konusunda da aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Yeni sistemin Denizli’mize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Açık Kapı Projesi valilik hizmetleri, emniyet ve güvenlik hizmetleri, yerel yönetimler, yardımlar ve sosyal hizmetler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Gençlik ve Spor Bakanlıkları hizmetleri ile din hizmetleri, eğitim, ekonomi ve sanayi, enerji, tapu ve kadastro, olmak üzere toplam 16 başvuru kategorisinden oluştuğu öğrenildi.