Denizli’de, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için birçok etkinlik düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde meydana çıkıp nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Denizli’deki tüm kamu, kurum ve kuruluşlar ile beraber 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne yakışır bir şekilde andıklarını kaydeden Başkan Zolan, tüm Denizlililerin geçen yılki hassasiyetle demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını söyledi.

Denizlililerin 15 Temmuz gecesi vatan haini FETÖ’ye karşı tek ses tek yürek olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Bundan tam bir yıl önce destan yazan hemşehrilerim ülkesine ve şehrine nasıl sahip çıktıysa, darbe girişiminin yıldönümünde de aynı hassasiyeti sergiledi. Yine genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk demeden halkımız meydanlardaydı. İnşallah bundan sonra da aynı hassasiyetle ve ilk günki heyecanla 15 Temmuzları idrak etmeye ve bu tarihi günü gelecek nesillerimize anlatmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz, kahraman milletimizin elde ettiği en büyük zaferlerden biridir. Bu yolda tanklara ve silahlara göğsünü siper eden kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anar, gazilerimize sağlık ve sıhhatler dilerim” diye konuştu.