Denizli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından, kapanan belde belediyeleri ile İl Özel idare’den Büyükşehir bünyesine geçen personele iş sağlığı ve güvenliği, ilkyardım ve yangın konularında eğitim verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Çeşitli periyotlarda yapılan eğitimler kapsamında İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından kapanan belde belediyeleri ile İl Özel İdare’den Büyükşehir bünyesine geçen personele iş sağlığı ve güvenliği, ilkyardım ve yangın konularında eğitim verildi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen eğitimlere 150 personel katıldı. 8 saat süren eğitimde İş Güvenliği Uzmanı Nadir Savaş, Kızılay Denizli Şubesi Temel İlkyardım Eğitmeni Akgül Bardakçı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Veysel Bike’nin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlerde, karşılaşılabilecek olaylar ve önlemler ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

İş Güvenliği Uzmanı Öter tarafından ise iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yasal hükümler, işçiler ile işverenlerin karşılıklı yükümlülükleri, işyerinde iş güvenliği önlemleri ile iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, kişisel koruyucu ekipmanlar gibi iş sağlığı ve güvenliği konuları anlatıldı.

Kızılay Denizli Şubesi Temel İlkyardım Eğitmeni Akgül Bardakçı da kaza, kanama, boğulma, gibi ana başlıklardaki ilkyardım konularında bilgiler verdi.

Eğitim kapsamında olası bir yangına müdahale çerçevesinde alınması gereken önlemler ve müdahale ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Veysel Bike ise Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından periyodik olarak düzenlenen bu eğitimler ile vatandaşların yanı sıra personelin de bilgilendirilmesinin büyük faydalar sağladığına dikkat çekti.