Uluslararası düzeyde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği’ kapsamında personelini sağlık taramasından geçirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, iş güvenliği konusundaki eğitimlerini ve uygulamalarını sürdürüyor. Eğitimlerde, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yasal hükümler, işçiler ile işverenlerin karşılıklı yükümlülükleri, iş yerinde iş güvenliği önlemleri ile iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, kişisel koruyucu ekipmanlar gibi bilgiler aktarılan büyükşehir personeli, sağlık taramasından geçirildi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Kalite Yönetim ve Ar-Ge Şube Müdürlüğü işbirliğinde Denizli Büyükşehir Belediyesi personelinin tamamı sağlık taramasından geçirilirken, çalışanlara odiyometri, akciğer grafiği ve solunum fonksiyon testi yapıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında olası meslek hastalıklarının da önlenmesi amacıyla çalışanlara yönelik sağlık taramasının yapıldığı ifade edilirken, belirtilen aralıklarla ve iş kollarındaki gereksinimlere göre daha detaylı analiz ve testlerin de yapılacağı işaret edildi.