Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Cevizli Mahallesi’nin içme suyu hatlarını tamamen yenilerken, şebekesi bulunmayan Araplar Mevkii’ne 3 kilometrelik içme suyu hattı döşedi.

30 Mart yerel seçimlerin ardından kent genelindeki tüm alt yapı hizmetlerini vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi ile birlikte tüm ilçe ve mahallelerin sorunlarına da çözüm buluyor. Yaklaşık 7 yıl önce Çameli İlçesinin Cevizli Mahallesi yakınlarında, yüklenici firmanın gerçekleştirdiği yol yapım çalışmaları sırasında bölgenin içme suyu şebekesinde tahribat oluştu. Cevizli Mahallesi sakinleri, içme suyu şebekesinde yaşanılan tahribat ve eskiyen hatlardan dolayı içme suyunun yetersiz olduğunu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ilçe ziyaretleri sırasında iletti. 30 Mart’ın ardından kent genelindeki tüm alt yapı hizmetlerini vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Başkan Zolan’ın talimatıyla Cevizli Mahallesi’nde çalışma başlattı. Yapılan incelmenin ardından, Cevizli Mahallesi’nde 5 bin 350 metre içme suyu hattının yenilenmesi, ayrıca şebekesi olmayan Araplar Mevkii’ne de 3 kilometrelik içme suyu hattı yapılması kararlaştırıldı. Bölgede yapılacak toplamda 8 bin 350 metrelik hat döşenmesine bir süre önce başlandı. Bugüne kadar Cevizli Mahallesi’nde içme suyu şebekesinin yüzde 50’sinden fazlasının tamamlandığı ifade edilirken, Araplar Mahallesi’nde de 67 haneye yeni abone bağlantısı yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cevizli Mahallesi’nin gerek eskiyen şebekesi gerekse geçmişte yol yapım çalışması sırasında oluşan hasarın giderilmesi için topyekün bir hat yenileme çalışması yapıldığını kaydetti. Büyükşehir olduktan sonra Denizli’nin en ücra noktasında vatandaşların sıkıntılarına çare olacaklarını kaydeden Başkan Zolan, bunun için var güçleriyle gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, "Denizli merkezde ne varsa en ücra yerleşim biriminde de aynısı olacak’ dedik. Bunun için çalışıyoruz. Cevizli’nin uzun süredir ihtiyacı olan içme suyu hattı kısa süre sonra tamamlanacak. Vatandaşlarımızın rahat, huzur ve refahı için çalışmalarımız her noktada sürecek" dedi.