Denizli’de yapılan "Huzur Toplantısı"nda apart evlerin denetimi konusunda hassasiyet gösterileceği ve daha sıkı takip edileceği açıklandı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Huzur Toplantısı" ile Pamukkale ilçesi sınırları içindeki Kınıklı ve Kınıklı’ya komşu mahallelerin emniyet sorunları masaya yatırıldı. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’nin başkanlık yaptığı toplantıda, mahalle muhtarları ile bölgedeki okulların müdür ve yöneticilerinin yaşadıkları sorunlar görüşüldü. Kınıklı Şehitler Polis Merkezi Amirliğinde düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Muhtarlar ile bölgedeki okulların müdür ve yöneticileri katıldı.

Vali Şükrü Kocatepe yaptığı konuşmada toplantının halkın huzur ve güvenliği için düzenlendiğini vurgulayarak, "Bizler sizlerden gelen istek ve şikayetleri çözmek zorundayız. Vatandaşlarımız bizlere sorunları bildiriyorlar ancak bazen de bize intikal etmeyen sorunlar olabiliyor ya da geç intikal ediyor. Dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz toplantının, bu problemlerin ilgili makamlara iletilmesi ile ilgili böyle bir faydası oluyor. Mümkün olduğu kadar kısa sürede sorunları öğrenelim, buna göre çözüm üretelim gayreti içerisindeyiz. Huzur olmayınca da kurumlarımızın diğer konulara eğilmesi ve hizmet vermesi mümkün değil. Dolaysıyla biz öncelikle huzur ve güvenliği sağlayalım. Bu toplantıda sizler aracılığıyla vatandaşlarımızın sıkıntı ve isteklerini dinleyeceğiz" dedi.

Mahalle muhtarları ve okul yöneticileri, bölgede yaşanan sorunların ilgili birim amirlerine direk olarak aktarma imkanını sağlandığı toplantıda, Vali Şükrü Kocatepe’nin aktarılan sorunları tek tek not ettiği gözlendi. Katılımcıların ağırlıklı olarak şikayet ettikleri konuların başında apart evlerin gelmesi dikkat çekti. Katılımcılar apart evlere kontrolsüz giriş çıkışların yaşandığı, apartlara giriş kayıtlarının yapıldığı esnada kişilerin yetkilileri yanıltıcı bilgi ve belge sunmaları nedeniyle güvenlik zafiyetine neden olduğu aktarılarak ilgili müdürlükler tarafından denetim altına alınmasını istediler. Ayrıca bölgedeki ormanlık alan ve parklarda alkol ve bağımlılık yapıcı madde alımın yaşandığına dikkat çeken katılımcı muhtar ve okul yöneticileri, bu tür yasak ve uygunsuz durumların önüne geçilebilmesi için tedbir alınması talebinde bulunuldu.

Toplantıda muhtarların mahallelerine MOBESE ve sinyalizasyon sistemlerinin kurulmasını talep etmeleri üzerine söz alan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanacak protokol çerçevesinde ilçe giriş ve çıkışları dahil olmak üzere, tüm mahallelerin son teknoloji MOBESE sistemi ile donatılarak güvenliğin sağlanacağını söyledi.