Denizli Büyükşehir Belediyesi, tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 741’inci yıldönümü programı düzenleyecek.

Mevlana Celaleddin Rumi’nin 741’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla Türkiye’nin farklı illerinde çeşitli etkinlikler düzenlerken, Denizli Büyükşehir Belediyesi de tasavvuf felsefesinin büyük alimini unutmadı. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi 17 Aralık’ta Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kapalı Spor Salonu’nda Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatının 741’inci yıldönümünde "Düğün Gecesi" adı verilen anma programı düzenleyecek.

Şeb-i Arus etkinliğinde Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahileri ve kasideleri seslendirecek. Ücretsiz yapılan etkinlikte ayrıca semah gösterisi de gerçekleştirilecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlana Celaleddin Rumi’nin sevgi, saygıya dair güzel olan her şeyi içinde barındıran bu toprakların yüce şahsiyetlerinden olduğunun belirterek, "Mevlana Celaleddin Rumi, felsefesiyle tüm dünyaya adını duyurmuştur. Günümüze ve geleceğimize ışık tutar. Mevlana insana insanı, insana Hakk’ı öğretendir. Bizlerin görevi de gelecek nesillerimize Mevlana’nın öğretilerini aşılamaktır" dedi.

Başkan Zolan, anma gecesine tüm Denizlilileri davet etti.