Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ‘Organ Bağışı Haftası’ etkinlikleri kapsamında Delikliçınar Meydanı Denizli Büyükşehir Belediyesi önüne stant kuruldu.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Genel Sekreterlik Çalışanları ve Denizli Devlet ile Servergazi Devlet Hastanesinin Yöneticileri standı ziyaret ederek vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet ettiler. Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, 03 - 09 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle organ bağışının önemine dikkat çekmek adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek bu etkinliklerden birinin de Delikliçınar meydanında kurdukları organ bağışı standı olduğunu söyledi. Acar, “Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak organ bağışına dikkat çekmek ve organ bağışı sayısını Denizli’de arttırabilmek adına, bu hafta birçok etkinlikler düzenledik. Milli Eğitim Müdürlüğüyle iş birliği yaparak geçtiğimiz ay içinde ilimizde bulunan yaklaşık 120 okulda 16 bin civarında 9. sınıf öğrencilerine Organ Nakli Koordinatörlerimiz tarafından eğitimler verildi. Organ Bağışı konusunda halkımıza stant da bilgilendirme yapıyoruz, organ bağışının önemini anlatıyoruz. Ayrıca standımızda organ bağışında bulunmak isteyenlere de yardımcı olarak form doldurtuyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de 60 binden fazla kişinin organ beklediğini ve bu sayıya her yıl 7 bin kişinin eklendiğini açıklayan Acar, “Ülkemizde Sağlık Bakanlığımızın yayınlamış olduğu organ ve doku bekleyen hasta listesine göre en çok böbrek, kornea, karaciğer, kalp ve pankreas nakline ihtiyaç vardır. Öldükten sonra organların bağış yoluyla alınabildiği kadavra organ katkı sayısı ne yazık ki hala çok düşüktür. Ortalama yıllık kadavra organ bağışı sayısı 350 civarındadır. Bu sayılarla maalesef ki organ bekleyenlerin ihtiyacını karşılayabilmek mümkün değildir. Ülkemizde her 2 saatte bir insanımız organ nakli beklerken ne yazık ki hayatını kaybediyor. Birçok vatandaşımız yaşama tutunmak için organ bağışı bekliyor. Bir organ bir hayat kurtarmak demektir. Bu nedenle tüm halkımızı Kamu Hastaneleri Birliği olarak organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.