Uşak Üniversitesi, Denzilili hayırsever iş adamı Atasay Kamer’e Fahri Doktora unvanı verdi.

Uşak Üniversitesi, ekonomiye sağladığı katkı ve eğitime verdiği desteklerden dolayı Denizlili hayırsever iş adamı Atasay Kamer’e Fahri Doktara’ unvanı verdi.

Bir Eylül Yerleşkesi Mustafa Kemal Paşa amfisinde düzenlenen Fahri Doktora Töreni’nde konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite olarak Fahri Doktora unvanı verirken çok seçici olduklarını belirtti. Hayırsever iş adamı Atasay Kamer’in Türk ekonomisine hizmet eden, eğitimden sağlığa pek çok projeye destek veren çok önemli bir kişi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Çelik, Kamer’in yenilikçi, ileri görüşlü ve paylaşımcı kişiliği ile Türk kuyumculuk sektörünün büyümesine ve dünyaya açılmasına öncülük ettiğini kaydetti.

Hayırsever iş adamı Atasay Kamer ise İstanbul’a giderken Uşak’ta açtığı kuyumcu dükkanından kazandığı paranın bereketinin ticari hayatındaki başarısında önemli rolü olduğunu belirtti. Kamer, "Bu üniversitede yapılan İslami İlimler Fakültesi binası, Atasay Kamer’de emanet duran Uşaklıların parası ile yapılmıştır. İnanıyorum ki burada okuyan talebe kardeşlerim için de ileriki hayatlarında Uşak’ta geçirmiş oldukları yaşam çok anlamlı olacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Atasay Kamer’e ‘Akademik Binişini giydirdi. Fahri Doktora"belgesini takdim etti.

Törene, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşaklı olan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.