Denizli’nin tarihi çarşılarından olan Kaleiçi Çarşısı bu yıl üçüncüsü yapılacak olan "Alışveriş Festivali"ne hazırlanıyor. 17 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan festivalde esnaf yüzde 30’dan başlayan indirimlerle Denizli halkını tarihi çarşıya çekecek.

Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nın markalaşması yolunda AVM’ler ile mücadele etmesi için üç yıl önce başlatılan ve Denizli Ticaret Odası’nın desteği ile düzenlenen "Kaleiçi Alışveriş Festivali", 17-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Tarihi çarşıda düzenlenen festivalin tanıtım toplantısına Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Kaleiçi Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Yıldız ve Kaleiçi esnafı katıldı. Denizli Ticaret Odası olarak her zaman tarihi Kaleiçi esnafının yanında olduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, "Kaleiçi Çarşısı’nın kurumsallaşması ve marka değeri oluşturarak dikkat çekmesi için düzenlenen festival artık bir gelenek haline geldi. Festivalde vatandaşlar AVM yerine tarihi Kaleiçi Çarşısı’nı seçecektir. Böylece hem Kaleiçi Çarşısı eski günlerine kavuşacak hem de esnafımız ekonomik olarak canlanacak" dedi.

Bu yıl Kaleiçi Çarşısı’nda ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerin olacağını belirten Kaleiçi Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Yıldız da, "Denizli Ticaret Odası’nın da desteği ile tanıtımımız daha yoğun olacak. Vatandaşın alışverişte Kaleiçi’ni tercih etmesi sağlanacak. Festival kapsamında 17 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasında esnaf yüzde 30’lara varan indirimler yapacak. Tüm Denizli halkını Kaleiçi’ne bekliyoruz" diye konuştu.