Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, 16 yıl önce içme suyu hattı döşenen Bozkurt ilçesi Hayrettin Mahallesi’nin içme suyu sorunu çözdü.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, kent genelindeki alt yapı hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda mahalle statüsüne kavuşmadan önce, içme sularındaki yetersizlik ve şebekelerde yaşanan arızaların çok sık meydana geldiği Bozkurt ilçesi Hayrettin Mahallesi sakinleri konuyu Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne iletti.

Mahalle sakinlerinin, sularının yıllarca yetersiz ve şebekelerinde çok sık arıza yaşandığını belirtmesi üzerine konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, 63 milimetre çapındaki içme suyu şebeke hatlarının 16 yıl önce döşendiğini ve kireçlenmeden dolayı tıkandığını, bu sebepten ötürü suyun yetersiz geldiğini tespit etti.

Yapılan incelemelerin ardından Hayrettin Mahallesi’ne yaklaşık olarak bin 600 metre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşendi. Yapılan çalışmanın ardından içme suyu sorunu giderilen mahalle sakinleri Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.