Pamukkale Belediyesi, belediye sınırlarına en uzak yerleşim birimleri arasında yer alan Pınarkent Mahallesi’ne ulaşımı kolaylaştırıyor.

Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Pınarkent yolundaki çalışmalarda sona gelindiği belirtilirken, iki şeritli yolun, refüj, banket, kaldırım ve peyzaj düzenlemeleri ile örnek bir yol haline geleceği kaydedildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Fahrettin Göksu, Abdullah Sevinçli, Veli Demir, Selim Arkan ve Türkay Gözlükaya ile ilgili daire müdürleri Pınarkent yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Başkan Gürlesin, "Sadece tek şerit olan yol, çift şerit geliş ve gidiş olacak. Yol, asfaltlamaya hazır hale getirildi. Kaldırım taşları, bordürler, refüj ve banketler plan dahilinde yolda tamamlandı. Kaldırım ve yol ayrımına ise beton dökülerek kaldırım taşları döşenmeye başlandı. Trafiğin işleyeceği yolda tek yön olarak asfaltlandı. Diğer yönde asfalt öncesi çalışmalar bitirildi. Daha önce tek şerit olan ve direkler arasında havadan taşınan elektrik kabloları ise yer altına alındı. Pamukkale Belediyesi sınırları içinde yaşamak ayrıcalık olacak demiştik, bu ayrıcalığı vatandaşlarımıza hissettirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.