Denizlili işçi emeklisi Mehmet Tekin, Karşıyaka Mahallesinde bulunan 453 metrekare içinde bulunan iki katlı evlerini hayır işlerinde kullanılması amacıyla Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağışladı.

82 yaşındaki işçi emeklisi hayırsever Mehmet Tekin ve eşi 66 yaşındaki Ayşe Tekin yaptıkları hayır işinin ardından Vali Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti.Yapılan yardımların en güzelinin insana yapılan yardım olduğunu ve bu vesileyle ihtiyaç sahibi kişilere bir yardımlarının bulunmasını istediklerini söyleyen Mehmet Tekin, “Yıllarca çalıştık, çalışmamızın karşılığında elde ettiğimiz kazançla 44 yıldır içinde oturduğumuz bu evi aldık. Çocuğumuz yok. Oturduğumuz bu evimizi, bizler öldükten sonra ihtiyaç sahibi insanlarımıza hizmet etmesi ve katkı sağlaması amacıyla eşim ile birlikte bağışlama kararı aldık. Bu yaşımıza kadar kimseye muhtaç olmadık. Her zaman muhtaç insanların yanında olmaya çalıştık ve katkı sağlamak istedik. Ancak kazancımız belliydi. Bizde bu şekilde bir katkımız olsun istedik. Bizler öldükten sonra Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına devredilerek ihtiyaç sahiplerinin sıkıntıları giderilecek. Böyle bir hayır yaptığımız için ikimizde çok mutluyuz, Allah hayrımızı kabul etsin” dedi.

Denizli’nin hayırseverliliği ve müteşebbis insanları ile Türkiye’de her zaman ön plana çıktığını ve bu konuda örnek bir kent olduğunu söyleyen Vali Şükrü Kocatepe ise şunları söyledi:

“Denizlimizde hayırsever vatandaşlarımız eğitim başta olmak üzere birçok alanda hayır işlerinde bulunuyorlar. Hepsine bu vesile ile tekrar şükranlarımı sunuyorum. Mehmet Tekin beyefendi de yıllarca çalışıp kazandığı ve dişinden tırnağından arttırarak sahip olduğu evini, ihtiyaç sahibi insanlarımıza bir nebzede olsa katkı olsun amacıyla Valiliğimiz Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağışladı. Mehmet Bey’i ve eşi Ayşe Hanımefendiyi yaptıkları bu anlamlı ve bir o kadar da değerli bağışları için kutluyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Türk toplumu her zaman sağduyulu ve yardımseverdir. Tekin ailesi de bunun en güzel örnek olmuştur.”