Dişler için gereken tedavinin şekline bakılarak Diş teli fiyatları 4.000 ile 10.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Tek çene için diş teli tedavisi yapılırken ise bu fiyat 2.500 ile 3.500 TL gibi fiyatlar ile tedavi edilir, diş yapısındaki bozukluk düzeyleri bahsi geçen fiyatların ortaya çıkmasındaki diğer bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Diş teli fiyatı konusundaki fiyat ve tedavinin ne kadara mal olacağını öğrenmek adına en önemli kriter en yakın kliniğe giderek muayene olunmalıdır.

DİŞ TELİ NEDİR?

Diş teli, kişinin dişlerinde var olan bozukluk ve aynı zamanda da çapraşık olan dişlerin düzeltilmesi amacıyla takılan diş tedavisi yöntemidir . Diş teli fiyatları birçok yönden farklılık gösterir. Özellikle tedavi olacak kişiye takılacak olan diş teli ürünleri ve tedaviyi uygulayacak olan diş kliniklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Dişlere monte edilen diş telleri uzun zaman dişlerde kaldığında dişlerin görüntüsünde mükemmel denebilecek bir düzeyde gözle görülür bir görünüm sağlar. Bununla beraber diş telleri; diş çıkmaması durumlarında, dişlerin ayrık şekilde görünmesinde veya dişin kırık olması gibi sorunların ortaya çıkmış olması gibi durumlarda da çokça tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

DİŞ TELİ FİYATLARI NASIL BELİRLENİR?

Diş teli fiyatı ne kadar diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu konuda fiyatı belirleyen bir çok nokta vardır. İnsanların diş̧, çene ve kemik yapısında her zaman farklılık vardır ve ortodonti tedavileri bütünüyle kişiye özel olarak belirlenir ve uygulanır. Uzman bir hekime görünerek size gereken muayene yapılır ve tedavi için fiyat verilir. Tedavinin fiyatı ise sizlerin sahip olduğu diş yapınız ve dişlerdeki bozukluk düzeyi etkili olan konulardır.

DİŞ TELİ FİYATINI BELİRLEYEN KONULAR NELERDİR?

Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenen karara bakılarak her sene ortodonti (Diş Teli Fiyatları) devlete ait hastaneler ve özel hastaneler olarak farklı şekilde belirlenir. Belirlenen fiyatların rekabet kuralları gereğince İnternetten paylaşılması yasak olmuştur. Aynı zamanda en net fiyatı öğrenmek adına kliniklere gitmek ve klinikte muayene olmak gerekir. En net bilgi bu şekilde alınabilir.

Kaynak: https://www.periodent.net/